Haberler

Tyb Konya Şubesinde 11. Olağan Genel Kurul Yapıldı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Mehmet Ali Köseoğlu güven tazeledi.

İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında konuşan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, her zaman bir medeniyet iddiasıyla hareket ettiklerini, kültür ve sanatın yanında yer aldıklarını söyledi. Toplumu bir arada tutacak şeyin medeniyetin kodlarında gizli olduğunu ifade eden TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu, Yunus Emre'nin "Gönüller yapmaya geldim" sözünü hatırlatarak, 22 yıldır gönüller yapma noktasında kendilerine bir görev addettiklerini bildirdi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan konuşmalarının ardından söz alan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, "Bakmak görmek değil. Her gören okuyamaz. Herkese okumak nasip olmaz. Her okuyan okuduğunu anlayamaz. Her anlayan anladığından birikim oluşturamaz. Birikim tutan da bunu aktarıp yazamaz. Yazmak herkese verilmiş bir yetenek değildir" dedi.

Hz. Mevlana'nın, "Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoş" sözünü hatırlatan Prof. Dr. Şeker, Yazarlar Birliği'nin de bu çizgide başarılı faaliyetler gösterdiğini vurguladı. "Okuma kültürünün zayıfladığı, yazmanın dijital ortamda küçültülmüş kelimelerle yapıldığı bir süreçte kelimeye hakkını vererek cümleyi özenle yerleştirerek bir şeyler bırakabilmek adına yazmak ayrı bir sanat oldu" diyen Prof. Dr. Şeker, yazı hayatının giderek kısırlaştığını belirtti. Bunda bilişim teknolojilerinin ciddi etkisi olduğunu ifade eden Rektör Şeker, üniversitelerinin bu anlamda hem yazmanın kutsiyetini devam ettirtmek hem de yeni kuşaklara bunu aktarmak üzere Yazarlar Birliği ile beraberce bir şeyler yapma yönünde işbirliği çabası gösterdiğini bildirdi.

Konya'nın yerel yönetimleriyle sivil toplum kuruluşlarıyla üniversiteleriyle örnek bir şehir olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şeker, "Allah birliğimizi daim etsin. İnşallah daha çok okuyan daha çok yazan nesillerle bu birliktelik devam eder" diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından tek listenin yer aldığı seçimde mevcut başkan Mehmet Ali Köseoğlu yeniden başkanlığa seçildi. TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Ali Köseoğlu, Bekir Biçer, Hayri Erten, Fatih Özkafa, Duran Çetin, Abdullah Harmancı, Osman Bozdemir. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Köseoğlu Muzaffer Şeker Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title