Haberler

Tütev'den Binalarda Enerji Verimliği Paneli

Türkiye Teknik Elamanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi'nce "Binalarda Enerji Verimliliği" başlıklı bir panel düzenlendi.

Türkiye Teknik Elamanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi'nce "Binalarda Enerji Verimliliği" başlıklı bir panel düzenlendi.

Canik Kültür Merkezi'nde yapılan panele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneğinden (İZODER), EVD Enerji Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri'nden teknik uzmanlar katıldı. Panelin açılış konuşması TÜTEV Samsun Şube Başkanı Dursun Aksoy tarafından yapıldı. Dursun Aksoy, enerji arz güvenliğinin sağlanmasında, yüzde 73'ler seviyesinde olan dışa bağımlılık oranının ve bundan kaynaklanan risklerin azaltılmasında ve iklim değişikliği ile mücadelenin etkinliğinin artırılmasında, enerjinin üretiminden kullanımına kadar olan süreçte verimliliğin artırılması, israfın önlenmesi ve enerji yoğunluğunun azaltılmasının büyük bir önem taşıdığını söyledi. Aksoy, Türkiye'de bina sektöründe yüzde 30, sanayi sektöründe yüzde 20 ve ulaşım sektöründe yüzde 15 olmak üzere önemli düzeyde enerji tasarruf potansiyeli olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Açılış konuşmasından sonra programın panel programına geçildi. Panel sunumlarının ilki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Kemal Hakan Ergün tarafından yapıldı. Hakan Ergün, Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yayımlanan yönetmelikler hakkında bilgiler verdi. Ergün, konutların 2017 yılına kadar enerji kimlik belgelerini almaları gerektiğini ifade etti.

İZODER'den İnşaat Mühendisi Güneş Yüzügür tarafından yapıldı. Güneş Yüzügür, binalarda yapılacak yalıtımlarla enerji kayıplarının önüne geçileceğini, yüzde 60'lara varan enerji tasarrufunun sağlanacağını söyledi.

EVD Enerji Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Ergin Kaya ise binalarda enerji verimliliği üzerine proje hazırlama yöntemleri ve EVD'lerin çalışma esasları hakkında bilgi verdi. Panel sunumlarının ardından program soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Panele katılan davetliler bina yalıtım ve elektrik malzemelerinin tanıtımlarının yapıldığı ve 12 firmanın katıldığı stantları gezdiler. Bina yalıtımında kullanılan malzemeleri yakından inceleyen davetliler, firmalardan teknik bilgiler aldılar. 200 kişin katılımı ile gerçekleşen panelde, enerjinin verimli kullanılması konusuna dikkat çekildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Samsun Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title