Haberler

Türkiye'nin İlk Kürtçe Şiir Yarışması Düzenlenecek

Güncelleme:

Batmanda Ahmedi Hani Derneği, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Liseler arası Kürtçe Şiir Yarışması Düzenleyecek.

Batman Ahmedi Hani Derneği, Türkiye'de bir ilke imza atarak Batman Liseler arası Kürtçe Şiir Yarışması düzenliyor.

Yarışma Batman İl ve İlçelerinde bulunan tüm lise öğrencilerine açık olacağı belirtilirken, şiirlerde konu, biçim, ölçü bakımından herhangi bir sınırlama olmayacağı ancak siyasi içerik şiirlerin kabul edilmeyeceği belirtildi.

Dereceye giren il 5 kişi Laptop, Netbook ve Tablet Bilgisayarlar ile, sonraki 5 kişi çeyrek altın ile ödüllendirilecek, 11-20. arasındakilere de mansiyon ödülü olarak flash disk verilecek.

Konu ile ilgili Ahmei Hani Derneği Başkanı Avukat Nuri Mehmetoğlu yaptığı açıklamada "İlan edilenler dışında 'Kalema Kurdi' Elektronik Kur'an ve Ahmedi Hani eserleri başta olmak üzere çeşitli kitaplar da öğrencilerimize hediye edilecektir. Yarışmaya katılacak öğrencilerin, şiirlerini 15-31 Ararlık tarihleri arasında Ahmedi Hani Derneğine teslim edecek. Değerlendirme sonucunda 22 Şubat 2014 tarihinde Batman Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenecek gecede dereceye girenler açıklanarak ödülleri verilecektir. Ayrıca Seçici Kurul tarafından seçilecek şiirler kitap olarak bastırılarak öğrencilere ve halkımıza ücretsiz dağıtılacaktır.Batman Liselerinde okuyan tüm öğrencilerimizin katılımını beklemekteyiz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Türkiye Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title