Haberler

Türkiye'nin en 'baba' yarışması Palandöken'de düzenlendi

Güncelleme:

Türkiye'nin en 'baba' yarışması Palandöken'de düzenlendi Mayıs ayı sonunda kayak kaymanın keyfini yaşadılar Türkiye'nin en baba yarışması 22 Mayıs'ta Palandöken'de düzenlendi.

Türkiye'nin en 'baba' yarışması Palandöken'de düzenlendi

Mayıs ayı sonunda kayak kaymanın keyfini yaşadılar

ERZURUM - Türkiye'nin en baba yarışması 22 Mayıs'ta Palandöken'de düzenlendi. 1960 yılından beridir devam eden babalar yarışında bu yıl anneler kategorisi de eklendi. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlarda babalar ve anneler mayıs ayının sonunda kayak yapmanın keyfini yaşadılar.

Palandöken Babalar Yarışında 60+ yaş kategorisinde Hüseyin Öz, Tamer Döşkaya ve Zafer Aynalı dereceye girerken, 40-60 yaş kategorisinde Davut Budak, Sıddık Seyhan, Yıldırım Beyazıt, 20-40 yaş kategorisinde Yusuf Çelik, Burak Nuhoğlu ve Ensar Çinik dereceye girdiler.

Yarışma kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Anneler kategorisinde ise Elanur Yalçınkaya, Buket Othan ve Saliha Bülbüloğlu ilk üçe girmeyi başardı.

Yarışmaya katılan Emrah Kılıç, "Babalar günü özel olduğu için böyle bir aktivitede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu belirtirken, Erdal Emeç, "Erzurum Palandöken hazirana yaklaştığımız bir dönemde hala kayak yapılıyor. Türkler bin yıldan fazladır kayak yapılıyor. Geleneksel kıyafetlerle kaymak istedim" dedi.

Yarışmaya katılan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Zafer Aynalı ise, "Teşekkür ediyorum. Mayıs ayının sonunda Erzurum'da palandöken'in zirvesinde 3 bin 200 rakımda babalar yarışını yaptık. Çok keyifli bir yarış oldu. Palandökenimiz bir markaydı bu markayı da bugün ispatlamış oldu. 57 yaşındayım. Çok keyif aldım. Önümüzdeki yıl bu yarıyı kaçıran tüm babaları Palandöken"e bekliyoruz" dedi.

Anneler kategorisinde yarışan Elanur Yalçınkaya da "İki yaşındaki kızım var. Anneler kategorisinde yarıştım. Bizde bugün bir ilki gerçekleştirdik. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardı. Kadınlar tek başına başarılıdır" dedi.

Türk Kayak Vakfı Başkanı Atakan Alantargil, "Erzurum'da Mayıs 22'de Palandöken Kayak merkezinde her yıl olduğu gibi babalar yarışını yapıyoruz. En baba yarış. Çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu yıl ilk defa anneler yarışını da ekledik. Bundan sonra hem babalar hem de anneler kategorisinde yarışları yapacağız. 36 yarışmacımız katıldı. Tüm kategorilerde yarışçılarımız oldu. Önümüzdeki yıl daha geniş aktivitelerle devam ettireceğiz" dedi.

Yarışmaya Trabzon'dan gelerek katılan Ensar Çinik, "Trabzon'dan geldim. Şampiyon takımın şampiyon taraftarıyız. Şampiyon olmaya geldik. Şanssızlık yaşadık. Yarış sırasında düştük. Burası Türkiye'nin Alpleri. 22 Mayıs ve hala pistlerde kar var. Böyle bir orgnizasyonda yer almaktan keyif duyduk" diye konuştu.

Yarışlar sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Törende konuşan Erzurum Büyükşehir belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, "Bugün 1960 yılından beri devam eden babalar yarışını Palandöken ejderde tekrar yaşatıyoruz. 4 farklı kategoride devam ediyor. Bu seneden sonre bu yarışlarımızı ulusal çapta yapmayı planlıyoruz. Haziran ayına yaklaşırken kayabilmek çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title