Haberler

Türkiye'nin Belde Rekoru Simav'da

Kütahya'nın köyleriyle birlikte 67 bin 786 nüfuslu ilçesi Simav, 21 beldesiyle Türkiye'de belde rekorunu elinde bulunduruyor.

Kütahya'nın köyleriyle birlikte 67 bin 786 nüfuslu ilçesi Simav, 21 beldesiyle Türkiye'de belde rekorunu elinde bulunduruyor.

Kütahya'ya bağlı ilçe olarak 1867 yılında kurulan Simav, 21 beldesi ile Türkiye'de en çok beldesi olan ilçeler arasında ilk sıradaki yerini koruyor.

İdari yapılanmada Türkiye'de 21 belde ile en fazla beldeye sahip ilçe unvanına sahip Simav'ı, 18 belde ile Konya'nın Beyşehir ilçesi, 16 belde ile Antalya'nın Alanya ilçesi, 14 belde ile Kütahya'nın Gediz, Trabzon'un Akçaabat, Manisa'nın Saruhanlı ilçeleri, 13 belde ile Konya'nın Cihanbeyli, Isparta'nın Yalvaç, Denizli'nin Acıpayam, Hatay'ın İskenderun, Manisa'nın Saruhanlı ilçesi takip ediyor.

Türkiye'de bu kapsamdaki rekorunu elinde bulunduran Simav'ın 21 beldesi şu isimlerden oluşuyor: Akdağ, Bahtıllı, Beyce, Çaysimav, Çitgöl, demirci, Gümüşsu, Güney, Hisarbey, Kalkan, Karacahisar, Kestel, Kuşu, Naşa, Öreyler, Şenköy, Yaykın, Yemişli, Yeniköy, Yeşildere ve Yeşilköy. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Türkiye Konya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title