Haberler

Türk Kızılay'ı Engelsiz İkram Aracı ile Engelli Bireyleri Sahada Teşvik Ediyor

Güncelleme:

Türk Kızılay, engelli bireylerin gönüllülük faaliyetlerine katılımını teşvik etmek için Engelsiz İkram Aracı'nı kullanıyor. Aracın özellikleri ve engelli gönüllülerin deneyimleri paylaşıldı.

Türk Kızılay'ı engelli bireyleri Engelsiz İkram Aracı ile olağan ve olağanüstü durumlarda sahada gönüllülük faaliyetlerine katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Türk Kızılay tarafından engelli bireyler için özel olarak tasarlanan Engelsiz İkram Aracı, engelli gönüllülerin olağan ve olağanüstü durumlarda sahada Türk Kızılay ekipleriyle omuz omuza çalışması ve engellilerin gönüllülük faaliyetlerine katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. İçerisinde Avrupa normlarına uygun engelli lifti, sesli ve ışıklı çağrı butonları, Braille alfabesiyle desteklenen kabartmalı etiketlerin yer aldığı ikram aracı, engelli bireylerin gönüllülüğün tüm aşamalarında aktif olarak yer almalarını destekliyor.

Hem hizmet alma hem hizmet vermede engelsiz

10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle Engelsiz İkram Aracı'nda dağıtım yapan Engelsiz Kızılay gönüllülerinden işitme engelli Şule Denli ve görme engelli Hamit Alemdaroğlu, aracın farklı engel gruplarının ihtiyaçlarına yanıt verdiğini söyledi. Alemdaroğlu, "Engelsiz ikram aracı gerçekten bir ilk ve çok önemli. Bizler için hem hizmet alma hem hizmet sunmayı sağlayan bir altyapıya sahip. Herhangi bir afet anında engelli olarak biz de katkı vermek istiyoruz. Ama genellikle sen kenarda dur, ihtiyacın varsa biz sana ikramda bulunalım gibi bir tutum oluyor. O da bizleri ikinci plana atılmış gibi hissettiriyor. Ama Türk Kızılay adil bir yaklaşımla hizmet sunma prensibine uygun olarak engelli birey de hizmet verebilir diyor. Ben de işte bu diyorum. Bizim için mutluluk verici" diye konuştu.

"Engellilerin yardım faaliyetine katılması önyargıları kırıyor"

Engelsiz İkram Aracı projesinde görev alan Kızılay Engelsiz Ankara Başkanı Ayhan Metin ise toplumda çoğunlukla engellilerin yardıma muhtaç bireyler gibi algılandığına değinerek engelli bireylerin yardım faaliyetlerinde bulunmasının bu önyargıyı kırmayı sağladığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Ben gönüllülük faaliyetlerine katılarak hem kendimi rehabilite ediyorum, rahatlıyorum. Hem toplumu harekete geçiriyorum, ne kadar güzel. Bu tür önyargıların kırılmasına da destek oluyorum. O nedenle diyorum ki engelli arkadaşlar mutlaka yardım faaliyetlerinde siz de yer alın."

Engelsiz İkram Araçları'nın sayısının her ilde en az bir araçla hizmet verecek şekilde artmasının planlandığını aktaran Metin, "Bu, toplumsal bütünleşmeyi çok güzel gösteren faaliyetlerden biri oldu. Bütün ikram araçları buna dönüşürse o zaman olması gerektiği gibi hep birlikte yardım faaliyetinde bulunacağız" dedi.

Türk Kızılay çatısı altında engelli bireylere yönelik hizmetleri geliştirmek amacıyla kurulan Engelsiz Kızılay, sosyal uyuma yönelik farkındalık kazandırma çalışmalarının yanı sıra engelli bireylerin Kızılay faaliyetlerine gönüllü katılımlarını artırmayı amaçlıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılay Engelliler İnsan Hakları Yerel Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title