Haberler

Turizm Haftası Etkinlikleri

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tarafından Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yapılan Sivas Yöresine Ait Yemek Yarışmalarının İkinci Etabı Ta Tamamlandı. Çorbalar ve Ana Yemekler Kategorisinde Dereceye Girenler Altın ile Ödüllendirildi.

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan Sivas yöresine ait yemek yarışmalarının ikinci etabı ta tamamlandı. Çorbalar ve ana yemekler kategorisinde dereceye girenler altın ile ödüllendirildi.

İnönü Konağı'nda sabah yapılan çorbalar kategorisinde birinciliği peskutan çorbası ile Perihan Eken, ikinciliği kelecoş çorbası ile Şerife Gündüz ve üçüncülüğü yine peskutan çorbası ile Sevim Demir aldı.

Öğleden sonra yapılan ana yamaklar yarışmasına ise 20 yarışmacı katıldı. Yapılan değerlendirlemer sonrasında evelik sarma ile Nuran eken birinci, kuyrukyağlı içli köfte ile Zeynep Yalçın ikinci ve mumbar dolması ile Nadire Keren üçüncü oldu.

Dereceye girenlerin ödül töreninde konuşan Vali Veysel Dalmaz, yemeğin bir kültür zenginliği ve misafir ağırlamanın göstergesi olduğunu belirterek, "Sivas bunun cömertliğini yaşayan bir ildir. Yemek kültürü ile Sivas'ın tanıtımına destek vereceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çorbalarda dereceye girenlere Vali Veysel Dalmaz, ana yemeklerde dereceye girenlere de Vali Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz altın hediye etti.

Bu arada çorbalar kategorisinde ikinci olan Şerife Gündüz, kendine verilen 2 adet altını Beyazay Derneği'ne bağışladığını açıkladı.

(İG-SE-Y) 16.04.2008 18:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title