Haberler

Turgutlu'dan İzmir'e Tarihi Yolculuk

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve Turgutlu Tarihi Gar’da başlayan "Uluslararası Edebiyatta Tren, Trende Edebiyat Sempozyumu"nun ikinci gün oturumları İzmir Alsancak Garı’nda devam etti.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ve Turgutlu Tarihi Gar'da başlayan "Uluslararası Edebiyatta Tren, Trende Edebiyat Sempozyumu"nun ikinci gün oturumları İzmir Alsancak Garı'nda devam etti. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in de katıldığı sempozyumda akademisyenlerce 'tren yolculuğu' hikayeleri dile getirildi.

Turgutlu Tarihi Garı'nda başlayan ikinci gün oturumlarına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, akademisyenler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. TCDD tarafından özel olarak hazırlanan bir tren ile Turgutlu tren garından hareket eden protokol üyeleri ve katılımcılar, akademisyenlerin sunumu eşliğinde İzmir Alsancak Tren Garı'na vardı. Burada Alsancak Demiryolu müzesi gezilirken, daha sonra Doç Dr. Şerife Yalçınkaya başkanlığında konuşmacılar Prof. Dr. Ayşe İlker, Arş. Gör. Gülden Yüksel, Yrd. Doç. Dr. İsmail Turan Kalimci trenin tarihteki yolculuğuyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Günün diğer oturumunda ise Doç. Dr. Ferda Zambak başkanlığında konuşmacılar Dr. Necdet Subaşı, Doç. Dr. Hatice Fırat, Prof. Dr. Namık Açıkgöz ve Arş. Gör. Fahri Kaplan, Gecikmiş bir tren yolculuğu, çocuk kitaplarında tren, Atilla İlhan şiirlerinde tren ve Tuna'dan geçen atlat ve trenler üzerine sunumları yaptı. Katılımcılar daha sonra yine TCDD tarafından özel hazırlanan tren ile Turgutlu tren garına geri dönüş yaptı. Akademisyenlere katılımcı belgeleri Kaymakam Turan ve Canpolat ile Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından takdim edildi. Katılımcılara ve akademisyenlere teşekkür eden Başkan Şirin, katılımcılar ile birlikte Alsancak Demiryolu Müzesi'nde hatıra fotoğrafı çektirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgay Şirin Turgutlu Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title