Haberler

Torbalı'da Dershane Tepkisi

Torbalı'da eğitim veren Özel Olgun Koleji Şirket Müdürü Adnan Yılmaz ile Körfez Dershanesi Yönetim Kurulu Üyesi Atıf Yukarı, CHP İlçe Başkanı Faruk Akpınar'ı ziyaret etti.

Torbalı'da eğitim veren Özel Olgun Koleji Şirket Müdürü Adnan Yılmaz ile Körfez Dershanesi Yönetim Kurulu Üyesi Atıf Yukarı, CHP İlçe Başkanı Faruk Akpınar'ı ziyaret etti. Akpınar, "Sorunun kökenine inmeden, sonucu ortadan kaldırmak mümkün değildir" dedi. Dershane konusuna siyasi olarak değil, teknik olarak bakmak gerektiğini ifade eden Akpınar, "Dershaneler son günlerin en önemli konusu. Cumhuriyet döneminde bir eğitim öğretim sistemi kuruldu. Bu sistem zamanla uygulanan, yanlış politikalar sonucu giderek zayıfladı. Her yıl yapılan değişiklikler ve geleceğe uygun olmayan politikalar eğitim sistemini zayıflattı" şeklinde konuştu.

"ZAYIF EĞİTİM SİSTEMİ DERSHANELERİ VAR ETTİ"

Eğitim siteminin zayıf olmasından dolayı dershanelerin kurulduğunu belirten Akpınar, "Dershaneler, sınavların getirdiği yarış sonucunda ortaya çıktı. Dershaneler eğitim sisteminde planlama yapılmadan ortadan kaldırılamaz. Bunun yanı sıra istihdam sorunu yaşanacak. Atanmayı bekleyen yüz binlerce öğretmen var. Bu öğretmenler geçimlerini sağlamak amacıyla dershanelerde çalışıyorlar. Ayrıca eşitlik konusu da var. Az gelişmiş il ve ilçelerdeki çocuklarla, sosyo-kültürel açıdan yüksek seviyede bulunan il ve ilçelerdeki çocuklar aynı sınava giriyor. Bu üç unsura bakıldığında dershanelere kilit vurmak, tümüyle yanlış bir karardır. Bu karar alınmadan önce tüm bu sorunlar ortadan kaldırılmalı" dedi.

"İHTİYAÇ OLMADIĞINDA ORTADAN KALKAR"

Özel bir kolejin müdürü olan Adnan Yılmaz da, "Torbalı'da çok sayıda dershane var. Bu dershaneleri kapatıp, özel okul açmaya kalksak öğrenci kardeşlerimiz ve velilerimiz mağdur olur. Bir yarış var. Öğrenciler, kara kaşa, kara göze bakılarak ya da mülakat yapılarak eğitimlerini devam ettirmiyorlar. 5 çocuğu olan asgari ücretli bir vatandaş, çocuğunu özel okula nasıl göndersin? Dershane parasını bile zor ödüyor. Dershaneler, ihtiyaç olmadığı fark edildiğinde ortadan kalkacaktır. 'Ben yaptım oldu' mantığı ile bu işler olmuyor. Dershaneler konusunda hükümetin geri adım atması gerekiyor" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Akpınar Adnan Yılmaz Torbalı Yerel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title