Haberler

Tokat'ın Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hizmete Giriyor

Tokat’ta yaklaşık olarak 9 milyon 500 bin TL yatırım bedeli ile tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hasta kabulüne başlanacak.

Tokat'ta yaklaşık olarak 9 milyon 500 bin TL yatırım bedeli ile tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde hasta kabulüne başlanacak.

Eski Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi yerinde toplam 5 bin 820 metrekare arsa üzerinde bin 820 metrekaresi oturum alanı, 7 bin 286 metrekaresi ise kapalı alan olacak şekilde 4 katlı olarak inşa edilen 50 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi modern binasında daha sağlıklı hizmet verecek. 11 yıldır Kültür Merkezi'nde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi röntgeninde yaşanan yoğunluk kapasitenin iki katına çıkarılması nedeni ile en aza inecek. Hastalar modern ve geniş bekleme salonlarında daha rahat bir şekilde tedavi olma imkanı bulacak.

Konu ile ilgili Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Tokat Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan beraberinde Tokat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Dr. Ahmet Kılınç, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Ali Kalyoncu, İdari Hizmetler Başkanı Gökhan Şahin, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Abbas ve İdari Mali İşler Müdürü Ali Üner'le basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erşan, 2004 yılında Kültür Sarayı zemin katında 600 metrekare alan üzerinde 20 diş ünitesi, 38 personel ile diş ve protez merkezi olarak hizmet verilmeye başlandığına dikkat çekerek, "Tokat merkez başta olmak üzere ilçeler ve birçok köye hizmet veren sağlık merkezinin yetersiz kalması nedeniyle merkez 50 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, toplam 5 bin 820 metrekare arsa üzerinde bin 820 metrekaresi oturum alanı, 7 bin 286 metrekaresi ise kapalı alan olacak şekilde 4 katlı şekilde eski devlet hastanesi yıkılarak yerine inşa edildi. ADSM'de ameliyathane, standartlara uygun merkez sterilizasyon ünitesi, eğitim salonu, en fazla 2 üniteli oluşan tedavi odaları ve çalışanlar için dinlenme alanları ve sosyal alanlarla birlikte Sağlık Bakanlığı hedef ve politikaları ile kalite standartlarına uygun bir merkez olarak yapılandırıldı" dedi.

Bölgeye hitap edecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışın ise önümüzdeki aylarda yapılacağı bildirildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Aykan Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title