Haberler

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu: "Siyasi İktidar Hukuku, Adaleti Sağlamanın, Haksızlıkları Gidermenin Bir Aracı Olarak Değil, Toplumsal Muhalefeti...

Güncelleme:

Gezi Parkı Davası tutuklamalarının 365’inci günü İzmir’de düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çakmak, “Siyasi iktidar hukuku, adaleti sağlamanın, haksızlıkları gidermenin bir aracı olarak değil, toplumsal muhalefeti cezalandırmanın bir aracı olarak kullanmaktır” dedi.

KERİM UĞUR

Gezi Parkı Davası tutuklamalarının 365'inci günü İzmir'de düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çakmak, "Siyasi iktidar hukuku, adaleti sağlamanın, haksızlıkları gidermenin bir aracı olarak değil, toplumsal muhalefeti cezalandırmanın bir aracı olarak kullanmaktır" dedi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesindeki basın açıklamasının yapılacağı yere slogan atarak geldi. Mimar ve Mühendislere, gezi tutukluları arasında bulunan Tayfun Kahraman'ın ailesi başta olmak üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İzmir milletvekili adayı Helil İnay Kınay, TİP İzmir milletvekili adayları İrfan Değirmenci, Eser Atak'ta destek verdi.

İl Koordinasyon Kurulu adına açıklamayı Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çakmak yaptı.

Çakmak açıklamada şunları ifade etti:

"FETÖ hükümlüsü emniyet mensuplarının uydurduğu delillerle, FETÖ firarisi savcının kurguladığı iddianameyle yürütülen yargı süreci, AKP İktidarının hukuk ve adalet anlayışının çarpıklığının en somut göstergesi olarak tarihe geçmiştir. Hepimiz biliyoruz ki; siyasi iktidar hukuku, adaleti sağlamanın, haksızlıkları gidermenin bir aracı olarak değil, toplumsal muhalefeti cezalandırmanın bir aracı olarak kullanmaktır. Siyasi iktidar hukuku, kendi gelecek planı önündeki engelleri ortadan kaldırmanın bir aracı olarak kullanmaktadır. Siyasi iktidar hukuku, siyaseten hesaplaşmaktan, siyaseten yüzleşmekten korktuğu gerçeklerden kaçmanın bir aracı olarak kullanmaktadır.

"GEZİ DAVASI'NDA TUTSAK EDİLEN ARKADAŞLARIMIZ DA BİZİM YÜZ AKIMIZ VE ONURLU TARİHİMİZİN BİR PARÇASIDIR"

Dostlarımız suç işledikleri için değil, halkın çıkarlarını savundukları için, Taksim Meydanı'na ve Gezi Parkı'na sahip çıktıkları için, iktidarın rant projelerine karşı çıktıkları için, mesleki sorumluluklarının gereğini yerine getirdikleri için cezaevindeler. Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Davası'nda tutsak edilen arkadaşlarımız da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçasıdır. İktidarın ve yandaş medyanın pervasız saldırılarına rağmen, hiçbir iftira, hiçbir senaryo, hiçbir karar arkadaşlarımızın masumiyetine ve haklılığına leke düşürmeyi başaramamıştır. Gezi Direnişinin arkasında dimdik durduğumuz gibi, Gezi Davasında yargılanan ve tutsak edilen arkadaşlarımızın da yanında dimdik durmaya devam ediyoruz"

Basın açıklamasının ardından konuşan gezi tutukluları arasında bulunan Tayfun Kahraman'ın abisi Arif Kahraman da 365 gündür adalet nöbeti tutan TMMOB üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: ANKA / Yerel

İzmir Yerel Haberler

title