Haberler

TİKA, Myanmar'daki mülteci kamplarına gıda yardımı yaptı

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Myanmar'ın Arakan eyaleti Sittwe bölgesi ve çevresindeki mülteci kampları ile yerleşim yerlerinde yaşayan bin 500 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Myanmar'da yerinden edilen 1500 aileye gıda yardımı yaptı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Arakan eyaletinde Sittwe bölgesi ve çevresindeki yerlerinden edilenlerin kaldığı kamplarda kalan ihtiyaç sahibi 1500 aileye gıda yardımı yapıldı.

Temel gıda malzemelerine erişimde zorluk çeken aileler, Türkiye ve TİKA'ya teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler tarafından paylaşılan resmi verilere göre, Arakan'daki kamplarda yaklaşık 231 bin kişi yaşamlarını sürdürüyor.

Mayısta meydana gelen Mocha Kasırgası, Sittwe'deki kamplarda yaşayan yaklaşık 140 bin Arakanlı için önemli hasarlara neden olmuştu.

Temel altyapı ve sağlık imkanlarından yoksun şekilde yaşam mücadelesi veren Arakanlılar, temel gıda maddelerine dahi erişimde ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya.

Kaynak: AA / Yerel

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Myanmar Arakan İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Yerel Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title