Haberler

Tevfik Fikret'te Üstün Zekalı Matematik-Fen Kış Okulu

Matematik alanındaki başarıları ve yaratıcı fikirleriyle tanınan Hakan Alabalık’ın kurucusu olduğu Hamath Mental Aritmetik ve Zeka Oyunları Merkezi, sömestre tatilinde Özel İzmir Tevfik Fikret Okulları’nda “Üstün Zekalı Matematik-Fen Kış Okulu” düzenliyor.

Matematik alanındaki başarıları ve yaratıcı fikirleriyle tanınan Hakan Alabalık'ın kurucusu olduğu Hamath Mental Aritmetik ve Zeka Oyunları Merkezi, sömestre tatilinde Özel İzmir Tevfik Fikret Okulları'nda "Üstün Zekalı Matematik-Fen Kış Okulu" düzenliyor.

Matematik alanındaki başarıları ve yaratıcı fikirleri ile tanınan Matematik Öğretmeni Hakan Alabalık'ın sömestre tatilinde Özel İzmir Tevfik Fikret Okulları Alsancak Kampüsü'nde düzenlediği Üstün Zekalı Matematik-Fen Kış Okulu ile öğrenciler bilginin doğasındaki gücü ve güzelliği erken yaşta keşfedecekler.

6-10 ve 11-14 yaşlarına yönelik iki grup halinde, Hakan Alabalık tarafından tasarlanan özel bir masa ile çalışacak olan öğrenciler, matematik ve fen alanında 20 teoremin ispatına farkına varmadan ulaşarak sıra dışı bir eğitim deneyimi yaşayacaklar. 5 gün sürecek Kış Okulu programında her gün bir deney, 5 ispat, akıl oyunu, zeka oyunu ve uzmanlarla söyleşi yapacak öğrenciler 5. gün öğrendiklerini kullanacakları hazine avının ardından sertifakalarını alacaklar. Öğrenciler, uygulanan bu özel program dahilinde kendi DNA'larını çıkarmayı (DNA Saflaştırma), Hidrojel üretmeyi, bilgisayarın çalışma mantığını (Bilgisayar Dili), parmak izi çıkarmayı ve proteinin vücutta nasıl üretildiğini (Mutasyonlar ve Protein Sentezi) yapacakları deneylerle uygulamalı olarak öğrenecekler.

'Başarılı olmak için dahi olmak şart değildir'

Hamath Mental Aritmetik ve Zeka Oyunları Merkezi Kurucusu Hakan Alabalık, "Hamath olarak 'Başarılı olmak için dahi olmakşart değildir' sloganı ile öğrencilerimizin sağ beyin ve sol beyni aynı anda ve üst seviyede kullanmalarını sağlayarak, öncelikle matematiğe karşı bakış açılarını olumlu yönlendirmek ve tüm yaşamlarında kullanabilecekleri pratikliği sağlamayı hedefleyen programlarımızla eğitimler veriyoruz. Matematik alanında en ileri ülkelerden Japonya ve Almanya'da uygulanan somuttan soyuta gitmeyi hedefleyen eğitim programlarını sentezleyerek oluşturduğumuz kendi özel sistemimizle çocukların dikkat ve koordinasyon becerilerinin gelişmesini, karmaşık problemleri ve hayatın içindeki zor konuları daha hızlı çözüme ulaştırma becerisini kazanmalarını sağlıyoruz" şeklinde bilgi verdi. Hamath Üstün Zekalı Matematik-Fen Kış Okulu'nun düzenleneceği Özel İzmir Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan ise Özel İzmir Tevfik Fikret Okulları olarak böylesine özel bir eğitim deneyimini hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tevfik Fikret İzmir Yerel Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title