Haberler

Termal Yatırımcıların Gözdesi Oldu

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Termal'deki bin 700 dönümlük turizm teşvik alanına çok ciddi yatırımcıların talip olduğunu söyledi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Termal'deki bin 700 dönümlük turizm teşvik alanına çok ciddi yatırımcıların talip olduğunu söyledi.

AK Parti il yönetimi Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan'ı ziyaret etti. İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Termal'de turizm teşvik alanı olarak belirlenen bin 700 dönümlük arazi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu alanın planlarının askıdan indiğini ve onaylandığını dile getiren Pehlivan, "Dibimizde 20 milyon insan yaşıyor. Altımız sıcak su kaynıyor. Bugüne kadar turizmi becerememişiz. Şimdi turizm planlarımız askıdan indi ve onaylandı. Termal'de bin 700 dönümlük bir alanı turizm teşvik bölgesi ilan ettik. Yatırımcılarını bekliyor. Turizm sektöründeki çok ciddi yatırımcılar burası için talepte bulunmaya başladı. Yüzer dönümlük en az 12-13 tane büyük yatırımcı bu bölgeye gelecek. 5 yıldızlı otellerini kuracaklar. Bu otellere gelen insanlarında Yalova merkezine inmelerini sağlamak lazım. O nedenle şehir içinde öyle markalar oluşturmalıyız ki o insanlar görmek için şehir merkezine insinler. Bunu sağlarsak herkes turizmden kazançlı çıkar" dedi.

Yalova'yı önündeki 5 yıllık süreçte ciddi sıkıntıların beklediğini dile getiren Pehlivan, ildeki sanayi ve ticaret erbaplarının kümelenme modeline yönelmeleri gerektiğini dile getirdi. Bu yapılmazsa Yalova'ya gelecek ulusal ve uluslararası sermayenin karşısında yerel işadamlarının ezileceğinin söyleyen Pehlivan, "YTSO bu anlamda önemli bir görev üstleniyor. Zira odamız bu anlamda siyasetin de önünde giden bir motor vazifesi üstlenmektedir. Özellikle ildeki yerli sanayi ve ticaret erbabının önünü açmamız lazım. Zira önümüzdeki süreçte Yalova'ya gelecek ulusal sermayeye yerli sanayici ve ticaret erbabını ezdirtmememiz lazım. Bunun içinde güç birliği yapmak durumundayız. Kümelenme modelinin ise bu güç birliği anlamında önemli bir model olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Garden A.Ş tarafından TİGEM arazisi üzerinde kurulan Çiçekçilik Üssünün Yalova'ya katkılı olacağını da dile getiren Pehlivan, Yalova'nın ilkler ili olması gerektiğini savundu.

YTSO Başkanı Tahsin Becan da, Yalova'nın önündeki 5 yılı iyi planlaması gerektiğini dile getirdi. Gerekli planlamalar yapılmadığı takdirde bir çok fırsatın kaçabileceğine dikkat çeken Becan, "Yalova'da güzel şeyler yapmak için buradayız. Ancak tek başına bir şey yapmak artık mümkün değil. Günümüzde takım halinde hareket etmek gerekiyor. Bunda siyaset kurumuna da ihtiyacımız var. Biz de sizin gibi önümüzdeki 4-5 yılın Yalova açısından ekonomik anlamda zor yılları olacağına inanıyoruz. Ancak diğer yandan da şanslı bir dönem. Zira bir çok yatırım alacağız. Bunların iyi planlanıp iyi organize edilmesi lazım" dedi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Pehlivan Ak Parti Yalova Termal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title