Haberler

Tekirdağ'da Coşkulu Sessiz Çığlık Eylemi

Güncelleme:

Tekirdağ'da Sessiz Çığlık eylemi bu kez Balyoz Davası tutuklularının serbest bırakılması sebebiyle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Tekirdağ'da Vardiye Bizde Platformu tarafından 21.'si düzenlenen 'Sessiz Çığlık' eylemi bu kez Balyoz Davası tutuklularının serbest bırakılması sebebiyle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan eylemde Emekli Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, grup adına yaptığı basın açıklamasında Sessiz Çığlık eylemlerinin başarılı sonuçlar aldığını belirtti.

Küçük, açıklamada "Adlarını bildiğimiz davaların neden açıldığı ortadadır. Demokrasi adına yapılan düzenlemeler Cumhuriyet rejimini tehlikeye sokmaktadır. Anayasa Mahkemesi Balyoz davasında verdiği kararla diğer mahkemelerin aldığı kararların gereksizliğini ve diğer mahkemelere gerek duyulmadığını göstermiştir. Ülkemizde gerçek demokrasi istiyorsak bağımsız ve tarafsız yargı kurulmalıdır. Yasama ve yürütme birbirinden ayrılmalı, tarafsız medya oluşturulmalıdır. Kahramanlarımız 5 yıl sonra tahliye olmuştur" ifadelerini kullandı.

"22 AY ÖZGÜRLÜĞÜMDEN MAHRUM KALDIM"

Hasdal Cezaevi'nden tahliye olan Deniz Kurmay Albay Mehmet Cem Kızıl ise tutukluluk dönemine dikkat çektiği konuşmasında "22 ay Hatsal Cezaevi'nde özgürlüğümden mahrum kaldım. Bu süreçte biz içerideydik ama yakınlarımız ve siz dışarıda bizim için mücadele verdiniz. Esas işi dışarıdaki yurtseverler yaptı. Sadece Tekirdağ'da değil İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da bizim için binlerce yurtsever mücadele verdi. Verdiğiniz destekle umudumuzu kaybetmedik. Benim için 22 ay sonra bu kumpasın başladığı günden beri bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Hapiste kaybettiğimiz Murat Özen albayımı ve diğer albaylarımı saygıyla anıyorum. Duru ve Batu'nun hapiste kaybettiğimiz babasının hakkını kim ödeyecek? Buradan bize destek veren size ve tüm vatanseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın da katıldığı eylem, halk oyunları ekibinin sergilediği oyunlarla son buldu.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylem, olaysız bir şekilde sonra erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Faruk Küçük Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title