Haberler

Tarihi İlkokulun Öğrencileri, Dernek Çatısı Altında Bir Araya Geliyor

Kayacık İlkokulu iken 1980 darbesinde adı Fatih Sultan Mehmet İlkokulu olarak değiştirilen tarihi okulun öğrencileri, sosyal medya üzerinden örgütlendikten sonra, şimdi de dernek çatısı altında bir araya geliyorlar.

Gaziantep'ta Kayacık İlkokulu iken 1980 darbesinde adı Fatih Sultan Mehmet İlkokulu olarak değiştirilen tarihi okulun öğren, sosyal medya üzerinden örgütlendikten sonra, şimdi de dernek çatısı altında bir araya geliyorlar

Tarihi Bey Mahallesinde bulunan ve Kayacık İlkokulu iken 1980 darbesi sırasında Fatih Sultan Mehmet İlkokulu adını alan tarihi okulun mezunları sosyal medya üzerinden örgütlendikten sonra, şimdi de dernek çatısı altında bir araya gelmeye karar verdiler.

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Mezun ve Mensupları Derneği kurucu müteşebbis heyeti adına AA muhabirine açıklama yapan Murat Ertütüncü, okulun konumu ve tarihi geçmişi itibariyle 1940-1996 seneleri arasında resmi olmayan verilere göre yaklaşık 3 bin 600 mezun verdiğini, bu mezunların da Gaziantep'in eğitim ve iş hayatında önemli bir yere sahip olduklarını belirtti.

Okulun mezunları arasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu, İktisatçı ve Akademisyen Prof. Dr. Mahir Kaynak, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Emekli Tuğgeneral Remzi Gökseven, Avukat Cengiz Gökçek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski kültür müdürlerinden Sait Yılmaz Kale, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Abdülkadir Ateş, Gaziantep'in önemli kanaat önderlerinden Nazım Gökçek, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Yusuf Murat Şen gibi daha bir çok cemiyet, ticaret, siyaset iş dünyası ve akademik çevrelerden önemli isimlerin bulunduğunu ifade eden Ertütüncü şunları kaydetti:

"2011 yılından itibaren sosyal paylaşım siteleri vasıtasıyla bir araya gelerek çeşitli etkinliklerde bulunan mezunlarımızın, okulumuza hizmet vermiş öğretmenlerimizin, tarihi geçmişi ve yetiştirdiği öğrencilerle büyük bir camia haline gelmiş bulunuyoruz. Okulumuzun manevi şahsiyetinin, bir dernek tüzel kişiliği unvanı altında yaşatılarak, Gaziantep başta olmak üzere ülkenin ve dünyanın muhtelif ülkelerinde yaşayan okulumuz mezunları ve öğretmenlerini, yapılacak faaliyet ve etkinliklerle bir araya toplamayı hedefliyoruz. Kuruluşundan itibaren bütün dönem mezunları ve öğretmenlerin buluşmalarına vesile olmak, mezunlar arşivinin yayınlanması hususunda devam eden çalışmaları sürdürmek ve tüm mezunları kapsayan bir mezunlar albümü yayınlamaktır. Okulumuzun tüm mezunlarını sosyal paylaşım sitesindeki Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Mezunları sayfamıza katılım sağlayarak derneğimizin kuruluş ve etkinliklerine imkanları nispetinde katılım sağlamaya davet ediyoruz." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Melih Gökçek Yusuf Murat Kayacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title