Haberler

Tarihi Düğmeli Evler'e Expo'dan Ödül

İbradı Belediyesi ile Ormana Active işbirliğiyle EXPO 2016’da orjinaline uygun olarak inşa edilen ’Düğmeli Ev’ ve çevresindeki endemik bitki bahçesi , "Tarih " Alt Temasına Uygun İlçe Bahçesi Özel Ödülünü aldı.

İbradı Belediyesi ile Ormana Active işbirliğiyle EXPO 2016'da orjinaline uygun olarak inşa edilen 'Düğmeli Ev' ve çevresindeki endemik bitki bahçesi, "Tarih " Alt Temasına Uygun İlçe Bahçesi Özel Ödülünü aldı.

İbradılı Taş ustaları tarafından iki katlı olarak yapılan 'Düğmeli Ev'in inşasında kullanılan taş ve keresteler tümüyle yöreden getirilirken evin mimari özelliği ile yapım tekniğinin aslı ile aynı olması dikkat çekiyor.

64 metrekarelik tanıtım alanının 35 metrekaresine iki katlı olarak inşa edilen Düğmeli Ev'in bahçesinde ise yöreye ait, şakayık (ayı gülü), şabla, kekik, adaçayı, gökçetülüşah gibi yöreye ait endemik ve aromatik bitkilerin bulunduğu bir de bahçe bulunuyor.

EXPO 2016'da inşa edilen tarihi 'Düğmeli Ev'in İbradı tarihinin bir parçası olduğuna dikkat çeken İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, EXPO 2016 tarafından verilen ödülden duyduğu memnuniyeti vurgulayarak İbradı'nın bilinirliliğini artırarak turizmde hak ettiği öneme kavuşmasını sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına dikkat çekti.

Küçükkuru ' İlçemizin tarihi değerlerinden biri olan 'Düğmeli Ev'in yapımında geleneksel yapım tekniklerine bağlı kalınarak beton ve harç kullanmadan yöremizden getirdiğimiz taş ile yöremize özgü katran ağaçları kullanıldık. İlçemizin maharetli ustaları tarafından aslına uygun olarak kısa bir sürede inşa ettik.Şu ana kadar da binlerce kişinin ziyaret ettiği 'Düğmeli Ev' de ziyaretçilerimize belediye görevlilerimiz tarafından ilçemizin tarihi ve turistik değerlerini değerini tanıtan broşürler, kartpostallar ve kitaplar hediye edilerek bölge hakkında detaylı bilgi verildi 'dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serkan Küçükkuru Ormana İbradı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title