Haberler

Süs Bitkileri, Seracılık ve Peyzaj Donatıları Fuarı Açıldı

13-16 Mart Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek Süs Bitkileri, Seracılık ve Peyzaj Donatıları Fuarı İzmir Kültürpark Uluslar Arası Fuar Alanı'nda Düzenlenen Törenle Açıldı.

13-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Süs Bitkileri, Seracılık ve Peyzaj Donatıları Fuarı İzmir Kültürpark Uluslar arası Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Necip Kalkan, İZTO Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Forza Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ve sektör temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, sektörün önemine dikkat çekerek, dünyada yaşanan küresel ısınma karşısında insanların nefes alabilecekleri ortamlara ihtiyaç duyduğunu ve sektörün bu ihtiyaca cevap verebilecek bir misyonunun olduğunu söyledi. İZTO Başkan Vekili Akın Kazançoğlu ise yaptığı konuşmada fuarın İzmir için büyük önem taşıdığını ifade etti. İzmir'in çiçeğin anavatanı olduğunu belirten Kazançoğlu, "Bu fuarı İzmir'e getirmek için çok uğraştık, sonunda başardık. İZTO olarak stand bedellerinin yüzde 50'sini karşılıyoruz. Fuarın büyümesi ancak sektör temsilcilerinin bu fuara sahip çıkmasıyla olur. Bu yıl 120 firma katılıyor. Bu rakam az değil ama potansiyeli yansıtmıyor" diye konuştu. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise fuarın gittikçe büyüdüğünü belirterek, Türkiye'nin iklim açısından sektörün gelişimine en uygun yer olduğunu kaydetti. Fuarın 11 bin metrekare üzerinde gerçekleştirildiğini, 20 bin ziyaretçinin beklendiğini belirten Mutlu, "Bu sektörde gelecek olduğunu biliyoruz. Bu sektörden hakkettiğimiz payı almalıyız" dedi. Ödemiş'in sektör açısından önemine değinen Mutlu, Ödemiş'in de fuara katılması için gereken desteğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Forza Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül de fuarın önümüzdeki yıl daha da büyüyeceğini ve uluslar arası bir fuar olacağını söyledi.

120 firmanın katıldığı fuara kesme çiçek üretiminde ve ticaretinde önde gelen ülkelerden biri olan İtalya, 5 firma ile katılacak. İtalya'nın yanı sıra İran, Tayvan, Kore, ABD de fuarda standlarıyla yer alacak. Fuar kapsamında süs bitkileri üretiminde önemli bir yere sahip olan Ödemiş ve Bayındır'dan otobüslerle ziyaretçi organizasyonu yapılacak. Çanakkale Üniversitesi de öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan bir heyetle fuarı ziyaret edecek. Fuarda sergilenecek ürünler arasında iç mekan süs bitkileri, dış mekan süs bitkileri, sera malzemeleri ve peyzaj donatıları elemanları yer alıyor. 13-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

(EY-YK) 13.03.2008 13:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title