Haberler

Suriyeli Sığınmacıların Kütüphane İlgisi

Adıyaman'daki çadır kentte UNICEF tarafından çelik konstrüksiyondan yapılan ses yalıtımına sahip kütüphaneye Suriyeli sığınmacılar ilgi gösteriyor Kütüphane sorumlusu Demir: ''Kitap sayımızı da artırırsak her şeyin daha da güzel olacağını düşünüyoruz"

MEHMET FATİH ASLAN - Adıyaman'daki çadır kentte Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından oluşturulan kütüphane ferah, rahat ve sessiz ortamıyla Suriyeli sığınmacıların gözdesi oldu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü kendileri için hazırlanan çadır kentlerde yaşamlarını sürdürüyor. Her türlü ihtiyaçları karşılanan sığınmacıların çocuklarının eğitimlerini tamamlamaları için de çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü çadır kentte hem öğrencilerin ders çalışmaları, hem 7'den 70'e herkesin kitap okuyabilmesi için UNICEF tarafından kütüphane kuruldu.

Çelik konstrüksiyondan yapılan ses yalıtımına sahip kütüphane, ders çalışmak isteyen öğrencilerle Suriyeli kitapseverlerin yeni mekanı oldu.

Kütüphane sorumlusu Zeynep Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphanenin hizmet vermeye başladığı günden bu yana Suriyeli misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Haftanın 5 günü mesai saatleri içinde kütüphanenin hizmet verdiğini belirten Demir, "Birçok öğrenci kütüphaneye gelerek sessiz ortamda ders çalışma ve kitap okuma fırsatı buluyor" dedi.

Türkçe ve Arapça kitaplar bulunuyor

Demir, kitap sayısının az olmasına rağmen kütüphanenin hiç boş kalmadığını, yaş farkı gözetmeksizin Suriyeli misafirlerin kütüphaneye akın ettiğini dile getirdi.

İsteyenlere ödünç kitap verdiklerini belirten Demir, "Kitap sayımızı da artırırsak her şeyin daha da güzel olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kütüphanede Türkçe ve Arapça kitaplar bulunduğuna işaret eden Demir, kitap toplama kampanyaları düzenleyerek kitap sayısını artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Suriyeli Ahlem el Hadim de Türkiye'ye geldiklerinde Türkçe bilmediklerini ancak çadır kentte açılan kurslar sayesinde öğrendiklerini anlattı.

Eğitimle ilgili tüm ihtiyaçlarının karşılandığının altını çizen el Hadim, "En son bizim için kütüphane kuruldu. Artık hem biz, hem de çocuklarımız gelip rahat bir şekilde kitap okuyabiliyoruz. Özellikle boş zamanımızı burada kitap okuyarak geçiriyoruz" dedi. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Zeynep Demir Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title