Haberler

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sevinç'ten Bilgilendirme Toplantısı

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İsmail Sevinç, Bandırma'da İşveren ve Esnaf Odaları Temsilcileriyle Üyelerini, SSK ve Bağkur Borçlarında Yeniden Yapılandırma Getiren Yasayla İlgili Bilgilendirdi.

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İsmail Sevinç, Bandırma'da işveren ve esnaf odaları temsilcileriyle üyelerini, SSK ve Bağkur borçlarında yeniden yapılandırma getiren yasayla ilgili bilgilendirdi.

Bandırma Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Sevinç, Müdür Yardımcıları Ahmet Örcün ve Bekir Çelebioğlu'yla birlikte yeni yasayla ilgili bilgi verdi. Prim borçlarına yeni düzenleme getiren ve gecikme zamlarını büyük oranda silen ve 27 Mayıs't yürürlüğe giren yeni yasadan faydalanmak için son başvuru tarihinin 28 Temmuz olduğunu hatırlatan Müdür Sevinç, tüm borçluları bu fırsattan yararlanmaya çağırdı. Yeni yasayla birlikte gecikme zamlarına büyük oranda af geldiğini ifade eden Sevinç, "Bağkur ve SSK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını kapsayan bu yasayla yeni bir sayfa açılıyor. 2008 Mart ayına kadar olan prim borçları, sosyal güvenlij destek ve işsizlik parası primleri gibi borçlar bu kapsama giriyor. Borçların peşin ödenmesi halinde gecikme zamları yüzde 85 oranında affa uğruyor, gecikme zamlarının yüzde 15'ini ve ana para ödeniyor. Eğer 12 ay taksiti seçerseniz zamların yüzde 55'i, 24 ay taksitlide ise yüzde 30'u siliniyor. Bugüne kadar bu denli kapsamlı bir yapılandırma olmamıştı. Bu bir fırsattır ve bından sonra böyle birşey beklemeyin. Ayrıca taksitli ödemeler teminat istenmiyor, vade farkı olmuyor. Eğer banka hesaplarınızda hacizler varsa ilk ödemeden sonra kaldırılıyor, diğer hacizli ise ödemeleriniz nispetinde kaldırılıyor. Ancak bu yapılandırmadan yararlanmak istemezseniz, özellikle SSK borçları için icra, haciz ve satış işlemleriyle muhatap olursunuz" dedi. Müdür Sevinç, yasa hakkında bilgi almak isteyenlerin yeni hizmete giren 'Alo 170' numaralı telefonu arayarak sorularına cevap bulabileceklerini de söyledi.

Bandırma'nın çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Sevinç, yeni gündeme alınan merkezi müdürlüklerden ilkini Balıkesir'in en büyük ili olan Bandırma'ya kurmak için çalışma başlattıklarını da kaydetti. Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Levent Gürer'de merkezin Bandırma'ya kurulması için gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve hazırlıklara başladıklarını söyledi.

(MEY) 28.05.2008 17:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title