Haberler

Kayseri İl Müftüsü'nden oruç tutan vatandaşlara cinsel ilişki uyarısı: Uzak durmak gerekir

Güncelleme:

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş'tan da vatandaşlara uyarı geldi. Müftü Akkuş, oruç tutan vatandaşların yeme içmenin yanı sıra cinsellikten de uzak durması gerektiğini hatırlattı. Akkuş, "Oruç aslında insanın yeme içme ve cinsellikten uzak olması demektir ki burada önemli olan en güzel şekilde bunlara uyarak hem bir nefis terbiyesi hem de bir nefis muhasebesi yapmaktır" dedi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte din adamları da vatandaşlara çeşitli hatırlatmalar yapıyor. Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, oruç tutacak vatandaşların dikkat etmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.

"CİNSELLİKTEN UZAK DURULMASI GEREKİR"

Ramazan ayının birçok yönden bereketli ve hayırlı olduğunu söyleyen Akkuş, "Bu akşam Ramazan ayı nedeniyle teravih namazına başlayacağız. Allah Ramazan ayını memleketimiz, milletimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile kılsın. İmsak kelimesi tutmak demektir. Bu sebeple inşallah gece de sahura kalkıp niyetleneceğiz ve yarın da oruçlu olacağız. Ramazan ayı birçok yönden bereketli, mübarek bir aydır. Kardeşlik ayıdır, dostluk ve düşünme ayıdır diyebiliriz. Bir okuldur diyebiliriz. İnsanın kendisini bu okulda yeniden hatırlayacağı, insanları hatırlayacağı bir aydır diyebiliriz. İnşallah önümüzdeki gece niyetlenerek oruçlarımıza da başlayacağız. Ramazan'da Diyanet takvimine göre hareket etmemiz gerekir. Başkanlığımız bu anlamda yetkililerle ve uzmanlarıyla çalışır ve ona göre de takvimde namaz saatlerini belirler. İmsakla birlikte halkımızın mutlaka oruçlarına başlamış olmaları gerekir. İmsakla birlikte ezanlar okunacak ve o an itibari ile de niyetlenmiş olacağız. Oruç aslında insanın yeme içme ve cinsellikten uzak olması demektir ki burada önemli olan en güzel şekilde bunlara uyarak hem bir nefis terbiyesi hem de bir nefis muhasebesi yapmaktır" dedi.

"BİLGİLENDİRME HATTINI ARAYABİLİRSİNİZ"

Yusuf Akkuş, vatandaşların herhangi bir konuda bilgi alabileceği birçok dijital platformları olduğunu söyleyerek, "Bütün camilerimizde mukabelelerimiz var. Alo 190 Dini Bilgilendirme Hattı çalışıyor ve sürekli açık olacak. Yine Cuma geceleri 'Ailece Camide Buluşuyoruz' projemiz devam ediyor. İtikafa girmek isteyen kardeşlerimiz ilçe müftülüklerine müracaat edebilecekler ve belirlenen camilerde itikafa girebilecekler. Bu sene 2 yılın ardından cemaatimizle birlikte camilerde teravih namazlarını kılacağız. Hasta kardeşlerimiz varsa, evlerinde namazlarını kılabilirse daha iyi olur ki bulaşının olmasını engellemiş olurlar. Ayrıca bu yıl fitre miktarı 40 TL olarak belirlendi. Ramazan ayı boyunca bütün müftülüklerimizle önlemlerimizi alarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye hazırız. Tekrardan Allah sağlıklı, huzurlu, salavatlı bir Ramazan ayı nasip etsin herkese" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500

Yorumlar (26)

Güray Dilli :

Benim özel hayatımdan kime ne ? Vatandaş her gelen gün zamlardan bunalmış , geçim derdine düşmüş , senin özel hayat düzenlemelerini mi dinleyecek. Herkesin kendi aklı var

148
270
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

sana demiyor. bu konuda bilgisi eksik olduğunu düşünen ne yapmak gerektiğini bilmeyenlere diyo

yanıt2
yanıt1
Erdal Alaçam:

Bakan seni seçmiş özel hayatına el atacak yandinnnbe ??

yanıt0
yanıt0
Omurilik Sarmsağı :

TAKVA'ya uygun olanı söylüyorsunuz da o kadar uzaksınız ki toplumdan! Karşınızdakilerin neye ihtiyacı olduğunu bile bilmiyorsunuz? Farzı terk edene sünnet, sünneti terk edene müstehap tavsiye edilmez. Yüzde 90'ı 5 vakit namaz kılmayan topluluğa Sahabelerin bile uymakta zorlanacağı tavsiyeler veriyorsun.

202
57
yanıtYanıtla
Doğuş:

Bu senenin ramazan konusu bu görünüyor. Bu konuyu enine boyuna dikine yatayına masa yatırıp bir güzel harmanlayacaklar. Sonuç: sakız çiğnemek orucu bozarmı leveli kaç yıldır atlayamadık. Bunu hiç atlayamayız

140
33
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Hadi yaaaa, iyi ki söyledin sanki bu millet bunu bilmiyordu... La insanı bu kadar ahmak yerine koymanız yeter artık ve bu konularda soruşturma açan yok.

115
20
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Zaten bilinen temel kurallar bunlar. 1500 sene önce serbest olan şimdi de serbest, 1500 yıl önce yasak olan yine yasak. O sürenin içinde yeni vahiy inmedi. Ama sağolsun bu muhteremler sadece her sene bu tip şeyleri söylemek için milyonlarca para koyuyorlar ceplerine.

108
18
yanıtYanıtla
Tekin Kırklar:

Ayıp ya. Helali de mi haram yapmak adına mı söyleniyor. Oruç olmadığında böyle bir yasak yok. Oruç olduğunda da ne yapıp ne yapamayacağın zaten biliniyor. Ne demek istiyor. Yine yanlış anlaşıldım açıklaması için mi..?

69
13
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Müftü saçmalamış ne dediğini bilmiyor veya tamamıyla kendini emekli etmiş;)))

44
38
yanıtYanıtla
masteng aston:

Yine basladik.

67
9
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title