Haberler

Soma'da Yılın İlk Belediye Meclis Toplantısı

Soma Belediyesi, 2012 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Hasan Ergene başkanlığında gerçekleştirdi.

Soma Belediyesi, 2012 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Hasan Ergene başkanlığında gerçekleştirdi.

Ocak ayı meclis toplantısına belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Yılın ilk toplantısında gündem içi 4, gümdem dışı ise 12 madde görüşülerek karara bağlandı.

ŞEHİT POLİSİN İSMİ KAVŞAĞA VERİLİYOR

Belediye meclisi, şehit polis Nuri Tanışman'ın ailesinin talebi ile Soma Devlet Hastanesi acil girişi yanındaki kavşağa şehit polis Nuri Tanışman'ın ismini veriliyor. Belediye meclisinin oylarına sunulan bu talep oy birliğince kabul edildi. Soma Belediye Meclisi'nin olağan toplantısında alınan kararla uygulamaya sokulan Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti (KAYSÜ) tarifesinde yer alan Süper Market-toptan Gıda, Pazarcı Esnafı ve Maden İşletmeleri için belirlenen ölçüt ve tutarların işletme sahiplerinin şikayetleri ve mağduriyetleri üzerine ücretlendirme yeniden değerlendirilecek. Konu plan ve Bütçöe Komisyonunda tekrar görüşülerek fiyatlar düzenlenecek. Soma Belediyesi'nin 2012 yılı denetim komisyonu yapılan gizli oylama neticesinde belirlendi. Denetim Komisyonu yapılan oylama sonucu şu isimlerden oluştu Melih Emran, Şeref Kavruk, Arif Sağbili, Bayram Canbal ve Hüseyin Gündoğan.

Soma Belediye Meclisi üyelerinin 2012 yılı içersinde katılacakları meclis toplantıları ve ihtisas komisyonları toplantıları için huzur hakkı ücretleri belirlendi. Tavan ücret ödenmesi önerisini Belediye Meclis Üyeleri oy birliğince kabul etti.

BELEDİYE'DE SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN PERSONELE ZAM

Soma Belediyesinde sözleşmeli olarak çalışan 13 adet sözleşmeli personele zam yapıldı. Personele ödenecek net ücretlerin belirlenmesi ve sözleşme imzalamak üzere Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye meclis üyelerince yetki verildi. Emniyetin yeni araçlarının yakıt ihtiyacını belediye karşılayacak

EMNİYET'İN YENİ ARAÇLARININ YAKIT İHTİYACINI BELEDİYE KARŞILAYACAK

Soma'da hayırsever vatandaşlar tarafından Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağışlanan 4 adet otomobilin yakıt masraflarının belirli bir süreye kadar Soma Belediyesi'nce karşılanacağı öğrenildi. Ocak ayı belediye meclis toplantısında gündeme gelen emniyetin yakıt sorunu meclis üyelerinin de kabul etmesiyle çözüldü. Konuya ilişkin toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Emniyet müdürümüzden aldığımız bilgide, emniyetin yapılan yeni bütçe görüşmelerinde bütçeleri biraz kısılmış. Bu nedenle böyle bir sorun meydana gelmiş. Akaryakıtta sorun yaşıyorlar. Bu sadece Soma'da değil diğer bütün ilçelerde bu sorun varmış. Sadece belediyeden değil diğer bütün kurumlar bu yardımı yapacak. Kaymakamlık onayı ile olacak. Asayiş hizmetlerinin aksamaması için sorun çözülene kadar bu yardımların yapılması lazım." dedi.

Meclis üyelerince yapılan oylamada Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni araçlarının 800 litrelik yakıt ihtiyacının karşılanması oy birliğince kabul edildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Soma Devlet Hastanesi Hasan Ergene Yerel Haberler

title