Haberler

Söke'de Dünya İnsan Hakları Günü Kutlandı

Söke'de Dünya İnsan Hakları Günü kutlandı.

Söke'de Dünya İnsan Hakları Günü kutlandı. Söke İnsan Hakları Kurulu gün nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kaymakam Mehmet Demirezer ; 2013 yılında Söke'de insan hakları ihlali ile değerlendirmeye 5 adet başvuru olduğunu söyledi.

Dünya İnsan Hakları Gününün 65. yıl dönümünde Kaymakam Mehmet Demirezer Başkanlığındaki kurul üyeleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk koydu. Törene Kaymakam ve İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mehmet Demirezer'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Emniyet Müdürü Aydın Düzalan, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şube Başkanı Ali Esmer, MHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan Ateş, MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Asrav, CHP Adına eski ilçe Başkanı Av. Osman Ünsal, BDP İlçe Başkanı Muzaffer Karadağ, Kadın Sığınma Derneği Başkanı Hatice Atay, ÇYDD Başkanı Meliha Özkesici, ADD adına Cafer Şahin ve MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Keremit katıldı.

Törende konuşan Söke İlçe kaymakamı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mehmet Demirezer, İnsan haklarına dikkat çekmek için her yıl 10 Aralık'ta kutlanmakta olan günün bu yıl 65.'sini kutladıklarını söyledi. Demirezer; "Dünyada insan hakları ihlallerine önemine dikkat çekmek için BM'nin hayata geçirdiği önemli kazanımlardan biridir. İlçemizde de bu günün önemine bir kez daha dikkat çekmek istedik" dedi. Söke İnsan Hakları İhlalleri ile ilgili gelen başvuruların bazılarının kamu kurumları ile ilgili olmalarından ilgili kuruluşlara yönlendirildiğini sözlerine ekleyen Demirezer; "İnsan Hakları İhlali ile ilgili başvurulardan 5 tanesi değerlendirmeye haklı bulundu" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜNE PLAKET

Söke İnsan Hakları Kurulu tarafından habersiz zamanlarda Emniyet ve Jandarma nezarethanelerine denetimler gerçekleştiriliyor. Söke İnsan Hakları yapılan denetimlerde Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü nezarethanelerinin normlara uygun ve sorunsuz olması nedeniyle Söke İlçe Emniyet Müdürü Aydın Düzalan'a plaket verildi. Emniyet Müdürü Aydın Düzalan'a kurul üyeleri önünde plaket veren Kaymakam Mehmet Demirezer, teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Demirezer Levent Tuna Aydın Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title