Haberler

Slow Food Hasankeyf Convivium'u Kuruldu

Slow food olarak bilinen ve 1986 yılında Carlo Petrini tarafından başlatılan uluslararası hareket giderek yaygınlaşıyor.

Slow food olarak bilinen ve 1986 yılında Carlo Petrini tarafından başlatılan uluslararası hareket giderek yaygınlaşıyor.

Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığı olan fast fooda karşı alternatif olarak geleneksel, yerel yemek ve yeme biçimlerini, yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden hareket kapsamında antik kent Hasankeyf'te slow food kuruldu. Yapılan organizasyonda alınan kararla açılacak slow restoranda sunulacak menünün belirlenmesi amacıyla Slow Food Hasankeyf Convivium Lideri Prof. Dr. Rıdvan Yurtseven öncülüğünde Hasankeyfli kadınlar, Batman Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleriyle bir araya gelerek, yapılan yemekleri tattıktan sonra yöresel yemeklerden oluşan menü ile ilgili çalışmalar yaptı.

Organizasyona Kaymakam Temel Ayca ve eşi Nazlı Gökçen Ayca da katılarak yemeklerin tadına baktı. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Carlo Petrini Hasankeyf Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title