Haberler

Fikirlerin uygulamaya döküleceği alan: Dijital Dönüşüm Merkezi açıldı

Güncelleme:

Fikirlerin uygulamaya döküleceği alan: Dijital Dönüşüm Merkezi açıldı

SİNOP Sinop'ta girişimcilere yönelik fikir üretimine katkı sağlayacak Dijital Dönüşüm Merkezi hizmete başladı. Merkezin kurulmasına öncülük eden Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, "Yeter ki birileri üretsin, bizim de desteğimiz olsun" dedi.

Geçtiğimiz ay açılış duyurusu yapılan Dijital Dönüşüm Merkezi ile özellikle genç ve kadın girişimcilerin, fikirlerini hayata geçirmeleri için uygun ortam sağlanması amaçlanıyor. Yaş sınırlaması olmaksızın herkese hitap edecek olan merkezde bilgisayar, internet altyapısı, CNC ve 3D yazıcı gibi prototip model üretimi için ihtiyaç duyulan her türlü materyal bulunuyor. Dijital Dönüşüm Merkezi için "Kafasındaki fikri uygulamaya dökebileceği laboratuvar ortamını kurduk" diye konuşan TSO Başkanı Salim Akbaş, yaş ve meslek sınırlamasının olmadığını belirterek, üretmek isteyen fakat imkanı olmayan herkesi Dijital Dönüşüm Merkezi bünyesine davet etti. Merkez açılışında kurdele kesiminin ardından Sinop TSO Dış İlişkiler ve Projeler Yetkilisi Burak Caner Çağlayan, katılan misafirlere merkez hakkında bilgiler verdi.

Başkan Akbaş, "Burası aklında herhangi bir fikri olup o fikrini kağıt ortamından uygulama alanına dökebileceği bir laboratuvar. Benim de özellikle üzerinde durduğum Tekno Kent ve Tekno Park'ların Sinop ölçeğinde birinci adımı. Burada bir yaş ve meslek sınırlaması yok. Biz Ticaret Odası, Üniversite ve özel sektörde faaliyet gösteren bazı işletmelerle ortak düşündüğümüz ve o düşüncemizi uygulamaya çalışacağımız bir alan olacak. Örneğin faydalı bir model olacağını düşündüğünüz projeyi kağıda döktükten sonra eğer laboratuvar imkanınız yoksa üniversitedeki hocalarımızın denetimi ve gözetiminde hayalinizden geçen faydalı olacağına inandığınız ürünlerin birinci elden prototipi üretilebileceği bir alan. Umarız burada yapılacak olan ürünlerden birkaç tanesinin hem kente hem ülkeye fayda getireceği bir model olursa, kent ve ülke ekonomisine desteğimiz olacaktır. Yeter ki birileri bir şeyler üretsin, bizim de ona katkımız olsun" dedi.

Açılış programına Kastamonu Valisi Avni Çakır, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kamil Demirci, Kuzka Genel Sekreteri Serkan Genç, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve Sinop TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Çınar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Sinop Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title