Haberler

Silopi Devlet Hastanesi'nde Çifte Açılış

Şırnak'ın Silopi İlçe Devlet Hastanesi'nde tomografi cihazı ve anne otelinin açılışı gerçekleştirildi.

Şırnak'ın Silopi İlçe Devlet Hastanesi'nde tomografi cihazı ve anne otelinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Silopi Kaymakamı Suat Demirci, Kamu Hastaneler Birliği Şırnak Genel Sekreteri Hakan Tokur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Erdem, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Zeki Sezer, Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Şimşek ve hastane personeli katıldı. İlk olarak anne otelinin açılışı gerçekleştirildi. 8 kişiyi misafir eden anne otelinde emzirme odası da bulunuyor. Anne ve anne adayları dizayn edilmiş konforlu odaların köylerden gelen anne adaylarının doğum yapacakları ana kadar misafir edilmelerini sağlıyor. Anne otelinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başhekim Hasan Şimşek, "Köyden gelen gebeler oluyor. Doğum saati gelmemiş ise birkaç gün beklemek zorunda kalıyorlar. Kış dönemlerinde köyden getirip götürmeleri sıkıntı oluyor. Biz onların doğumları gerçekleştirilene kadar evlerindeki rahat edebilmeleri için otel konforunda misafir etmek için düzenledik. Toplamda 8 kişiyi misafir edebileceğimiz yataklar hazırladık. Yeni doğan yoğun bakımımızda yatan bebeklerimiz var. Bunların beslenmesi gerekiyor. Annelerin gidip gelmeleri problem, kimisi köyden geliyor. Çocuklarına bakabilsinler diye onları da burada misafir etmeyi düşünüyoruz. Burada yatmayacaklar otel konsepti gibi düşündük. Gündüz burada otururlar sohbet ederler karınlarını doyururlar çay içerler gece kalması gerekenlerde yatabilsinler diye ikinci bir odamız var" dedi.

Daha sonra Kamu Hastaneler Birliği'nce Silopi Devlet Hastanesi'ne gönderilen tomografi cihazının açılışı gerçekleştirildi. Açılışta cihazın tanıtımı yapıldı. Tomografi cihazının hastaneye kurulması ile birlikte acile intikal eden hastaların başta Cizre ilçesi olmak üzere sevklerin önüne geçecek. Konuya ilişkin açıklamada yapan Silopi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcı Dr. Ekrem Birlik, "Kamu hastaneler birliği tarafından bize gönderilen tomografi cihazı Silopi rahatlattı. Günde 20 ile 25 hasta arasında tomografi çekimi Cizre ilçesine hasta sevk ediyorduk. Dolayısıyla acilde baya bir sıkıntı yaşıyorduk. Tomografi cihazını kurduktan sonra dışarıya travma hastasını göndermeyeceğiz. Bunların hepsini biz burada beyin cerrahımız, radyoloji uzmanımız ve nöroloji uzmanımız bunları değerlendirip gerekli tedavileri burada yapacaktır. Böyle bir cihazı hastanemize gönderdiği için Kamu hastaneleri başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca yeni açılışını yaptığımız anne oteli köylerden gelecek misafir anneler, doğum yapacak anneler, bebek bekleme odaları gibi lüks bir konfora sahip 8 anneyi birden ağırlayabilecek bir ada açılışını yaptık. Artık bu konuda da Silopi Devlet Hastanesinde misafir anneleri misafir edebiliriz" diye konuştu.

Açılışların ardından Silopi Kaymakamı Suat Demirci ve beraberindekiler hastaneden ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suat Demirci Zeki Sezer Şırnak Silopi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title