Haberler

Siirt'te Kadastro Çalışmalarının Yüzde 92'si Tamamlandı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 166.kuruluş yıl dönümü Siirt'te bir dizi etkinlik ile kutlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 166. kuruluş yıl dönümü Siirt'te bir dizi etkinlik ile kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde, Kadastro İl Müdürü Günay Demir, Tapu Müdürü Musa Sarıkaya ve kurum çalışanlarıyla birlikte, Vali Vekili Mustafa Pala'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Mustafa Pala, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, Türkiye'nin köklü ve önemli kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi. Tapu ve kadastro çalışanlarının günlerini kutlayan ve çalışanlara başarı dileğinde bulunan Vali Vekili Pala, "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü şuanda yürütmekte oldukları önemli projelerle, ülkemizin geleceğinin dizayn edilmesinde, yatırımcı kurum ve kuruluşlara yapacakları plan ve projelerin taşınmaz mülkiyeti alanında, teknik ve hukuksal alt yapının hazırlanmasında önemli hizmetler sunmaktadır" dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ve il genelinde yapılan kadastro ve tapu çalışmaları hakkında bilgi veren Kadastro il Müdürü Günay Demir ise, "Siirt il genelinde yapılan kadastro çalışmalarının yüzde 92'si, tesis kadastro çalışmalarında 344 birimden, 317'si tamamlandı. Merkez, Baykan, Eruh ve Pervari ilçelerinde toplam 14 birimde ise kadastro çalışmaları 2013 yılı iş programına alındı. Çeşitli sebeplerden dolayı kalan 13 birimin ise çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu.

Ziyaret, hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Musa Sarıkaya Türkiye Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title