Haberler

Şehzadeli Öğrenciler, Yanan Ormanlık Alanı Fidanlarla Yeşillendirdi

Özel Şehzade Mehmet Koleji Karınca Grubu Öncülüğünde Düzenlenen Ağaç Dikme Kampanyası Kapsamında, Geçen Yıl Çıkan Yangın Sonucu Kül Olan Ormanlık Alan Tekrar Fidanlarla Yeşillendirildi.

Özel Şehzade Mehmet Koleji Karınca Grubu öncülüğünde düzenlenen ağaç dikme kampanyası kapsamında, geçen yıl çıkan yangın sonucu kül olan ormanlık alan tekrar fidanlarla yeşillendirildi.

Karınca Grubu fidan dikimi öncesi Orman İşletme Müdürü Necati Dindar'ı Özel Şehzade Mehmet Koleji'ne davet etti. Seminerde ormanlar hakkında bilgi veren Dindar, "Türkiye'nin orman alanlarının oranı dünya ortalamasının maalesef altında. Avrupa'da yetişen 12 bin ağaç türünün 10 bin tanesi ülkemizde yetişmektedir. 3 bin 500 ağaç türü ise sadece Türkiye'de yetişmektedir. Bu rakamlara göre ormanlarımız daha çok olmalı. "dedi.

Kulüp olarak amaçlarını anlata Özel Şehzade Mehmet Koleji Karınca Grubu Başkanı Serdar Yağcı da, "Amacımız liseli arkadaşlarımızla birlikte sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenleyerek bir iletişim portalı kurmak, sıradan yetişen yeni neslimize biraz olsun sorumlulukluluk duygusu kazandırmaktır. Bugün de yaptığımız etkinliklere bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyuyoruz. Karınca Grup Kulübü olarak küresel ısınmayla birlikte felakete sürüklenen dünyamızda kampanyamızın adı olan 'karınca kararınca' bir dikim şenliği düzenledik. Amacımız hem elimizden geldiğince çevre bilinci oluşturarak doğayla buluşmaktır. Bunun için 600 adet fidanın dikimini Uncubozköy bölgesinde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Seminerin ardından topluca geçen yıl çıkan bir yangın sonucu kül olan Uncubozköy'deki alana gidildi. Tüm öğrenciler bölgeye 600 adet çam fidanı dikmek için çevreye dağıldı. Etkinliğe Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, vali yardımcıları Akın Yılmaz, M. Zeki Özkan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel ile Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kara da katıldı. Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara'nın yaptığı bilgilendirmenin ardından Vali Öztürk ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte fidan diktiler. Vali Öztürk, "Fidan dikmek gibi hayırlı bir iş için burada toplanmış bulunmaktasınız. Sizleri yetiştiren öğretmenlerinizi ,anne ve babalarınızı tebrik ediyorum." dedi. Orman görevlilerinin de yardımıyla gerçekleşen fidan dikiminden sonra protokole ve öğrencilere ikramda bulunuldu.

(ÖA) 04.03.2008 18:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title