Haberler

"Satıcının Ölümü" Balıkesir'de Sahnelendi

Dünyada defalarca sahnelenen ve birçok defa beyazperdeye uyarlanan, "Satıcının Ölümü" isimli oyun, ilk defa Balıkesir'de sahneye kondu.

Dünyada defalarca sahnelenen ve birçok defa beyazperdeye uyarlanan, "Satıcının Ölümü" isimli oyun, ilk defa Balıkesir'de sahneye kondu. İki perdelik oyun, İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından başarıyla sahnelendi.

Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde sahnelenen oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Oyunu, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da eşiyle birlikte izledi. Amerikalı yazar Arthur Miller'in eserlerinden biri olan oyunu Barış Eren yönetti. Willy Loman adlı gezgin satıcının trajik yaşam öyküsünün sahnelendiği oyunda, 1929 yılında Amerika'daki ekonomik krizin orta sınıf bir Amerikan ailesi üzerindeki etkileri konu ediliyor. Yaşanan ekonomik krizin satıcılıkla geçinen bir ailenin yaşamını nasıl etkilediği, geleceğini ve umutlarını nasıl yok ettiği değişik boyutlarıyla dramatik bir şekilde gözler önüne seriliyor. Oyun, umut ve umutsuzluklar arasında gel-gitler yapan satıcı babanın trajik bir trafik kazası geçirmesiyle son buluyor. Oyun sonunda izleyiciler, İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarını ayakta alkışladı. Belediye Başkanı İsmail Ok, oyuncuları sahnede tek tek kutladı. Başkan Ok, Willy Loman rolünü üstlenen İbrahim Raci Öksüz'ü de kutlayıp tüm oyuncular adına çiçek vererek teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Belediyesi Arthur Miller Salih Tozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title