Haberler

Şanlıurfa'daki Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Şanlıurfa'da, Eğitimde Kalite ve Başarı Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Şanlıurfa'da, Eğitimde Kalite ve Başarı Konusunda Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan'ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Şanlıurfa'daki milli eğitim müdürleri ile ortaöğretim ve ilköğretim kurumlarının okul müdürlerine, Şanlıurfa'daki eğitim seviyesinin aşağıda olmasının nedenleri ile Şanlıurfa'daki eğitim düzeyinin iyiye götürülmesi konusunda yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, Şanlıurfa'daki eğitim sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışma yapacaklarını kaydederek, "Eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Keşke bu toplantıyı, biraz daha erken yapsaydık. Ama keşkesi yok bu işin. Önümüzdeki öğretim yılı için bir şeyler yapabiliriz. İşlerimizin yoğun olmasına rağmen bugün buraya geldik ve sizinle birlikte Şanlıurfa'nın eğitim sorunlarını konuşacağız. Bu sorunlar siz arkadaşların şahsından meydana gelmemektedir. Belki bu nedenleri 8-10 nedenler anasında sıralayabiliriz. Ama şuana baktığımızda sıkıntıların bir çoğunu aşmış durumdayız. Şanlıurfa'da son 5 yılda, okullardaki derslik sayısında yüzde 50 artmıştır. Başarısızlığın bir sebebi okullardaki sınıfların kalabalık olmasından dolayıdır. Benim kanaatime göre şuanda Şanlıurfa'da 50 kişilik sınıf çok azdır. Eğer biz bu anlamda gayret sarf etmez ve sarf etmeyi düşünmezsek zannediyorum ki Şanlıurfa, Türkiye sıralamasında hep geride kalacaktır. Ama çalışmalarımız ve sohbetlerimizde konuştuğumuz gibi yapacağımız çalışmalarla, Şanlıurfa'nın en azından Türkiye ortalamasına çıkacağından inancım tamdır" dedi.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, il genelindeki eğitim sorunlarının paylaşıldığı toplantının amacına ulaşacağı kanaatinde olduğuna işaret ederek, "Hepimiz biliyoruz ki, Şanlıurfa'da gerçekten birçok anlamda, birçok alanda, özellikle istatistik verilerine baktığımız zaman Türkiye ortalamasında çok gerideyiz. Okul öncesinde 12 bin öğrenci ile başladık, 17 bine gelmiş durumdayız. İlköğretimi bitiren öğrencilerimizin sadece yüzde 40'ı bir üst kurumda eğitime devam etmektedir. O nedenle bu rakamları biraz daha arttırmak ve inşallah arzu ettiğimiz orta öğretim kurumlarındaki verimliliğin artırılmasında bu toplantının faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

(MY-OÇ-Y) 16.06.2008 16:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title