Haberler

Samsunport 2023 Hedeflerine Hazır

Ceygroup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, "Ülkemizin 2023 yılında ulaşması hedeflenen 500 milyar dolar ihracatına en önemli lojistik destek verecek olan bir liman olarak bölgedeki yerimizi aldık" dedi.

Ceygroup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, "Ülkemizin 2023 yılında ulaşması hedeflenen 500 milyar dolar ihracatına en önemli lojistik destek verecek olan bir liman olarak bölgedeki yerimizi aldık" dedi.

Samsunport Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.'nin geleneksel hale getirdiği iftar yemeği Yelken Kulübü'nde düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeğine Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Samsun Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Serkan Işık, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, çok sayıda işadamları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, davetliler ve çok sayıda personel katıldı.

Yemekte konuşan Ceygroup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, 2010 yılında limanı ilk devraldıklarında, limanın mastır planı ile ilgili bir çok kez açıklama yaptığını belirtti ve 2013 yılında ise bu planın tamamlandığını söyledi. Ali Avcı, "Ülkemizin 2023 yılında ulaşması hedeflenen 500 milyar dolar ihracatına en önemli lojistik destek verecek olan bir liman olarak bölgedeki yerimizi aldık. Samsun Liman'nın Türkiye'nin en önemli ticaret kapısı olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şu anda limanın alt ve üst yapılarını yenileyerek depolama kapasitesini arttırdık. Hizmet kalitesini arttırarak, en son teknoloji araç ve gereçler satın aldık. Ayrıca,konteyner hatlarının buraya uğrak yapmasını sağladık. Bu vesile ile bölge ticaret hacminin gelişmesine, refahın yükselmesine ve istihdamın artmasına katkı sağlamaya çalıştık" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Soğukpınar Mesut Taner Genç Samsun Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title