Haberler

Samsun'da binlerce engelliye hizmet veriliyor

Güncelleme:

Samsun Vali Vekili Fatih Cıdıroğlu, il genelinde bin 155 engellinin yatılı kuruluşlardan hizmet aldığını, 9 bin 643 engellinin de evde bakım hizmetinden yararlandığını söyledi. Engelliler Haftası etkinlikleri 'farkındalık yürüyüşü' ile başladı.

Samsun Vali Vekili Fatih Cıdıroğlu, il genelinde bin 155 engellinin yatılı kuruluşlardan hizmet aldığını, 9 bin 643 engellinin de evde bakım hizmetinden yararlandığını söyledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri 'farkındalık yürüyüşü' ile başladı. Tütün İskelesi'nde başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı'na kadar devam etti. Anıttaki tören, çelenklerin sunumundan sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

"Bin 155 kişi yatılı, 9 bin 643 kişi de evde bakım hizmeti alıyor"

Samsun'da birçok engellinin kurumlardan ve ekiplerden hizmet adlığını ifade eden Samsun Vali Vekili Fatih Cıdıroğlu, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına onurlu bir birey olarak katılımlarının sağlanması vizyonu ile öne çıkmaktadır. Bakanlığımızın sosyal devlet olarak yaptığı hizmetler tüm kamuoyunun malumudur. Bu hizmetler engelli ve yakınları olmak üzere tüm tarafları olumlu yönde etkilemiştir. Samsun genelinde bin 155 engellinin yatılı kuruluşlarımızdan hizmet aldığı, engellilerimizin toplumla bağını koparmadan sosyal etkinliklere katılımını destekleyerek bakım hizmetlerinden faydalandığı, ayrıca 9 bin 643 engelli kardeşimizin de evde bakım hizmetlerinden yararlanıldığı, 11 bin 820 engellinin de engelli kimlik kart sistemine entegre edildiği bilinmektedir. Bunlar gibi birçok ekonomik, sosyal ve kültürel hizmetler ile engelliler ve engelli yakınlarımız desteklenmektedir, desteklenmeye de devam edecektir. Tüm bu çalışmaların amacı, engelli kardeşlerimizin sorunlarını en aza indirmektir. Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırarak erişilebilir olması önceliklerimiz arasında yer alıyor. İl genelinde şimdiye kadar toplam erişilebilirlik izleme sayısı bin 942 olup, Samsun'da erişilebilirlik belgesi alan kuruluş sayısı da 25 oldu. Bu istatistiğin daha iyi olması için çalışmalar devam ediyor. Engellilik Haftası bir farkındalık çağrısıdır. Unutmayınız ki ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayız" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Fahrettin Öztürk de engellilerin için yapılan her türlü hizmet için yetkililere teşekkür ederken, devam eden sıkıntıların da bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Engelliler Haftası etkinlikleri, hafta boyuncu çeşitli programlar ile devam edecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Samsun Yerel Sağlık Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title