Haberler

"Salihli'nin Dışarıdaki Yüzü" Tanıtıldı

Güncelleme:

Salihli'nin ülke genelinde çeşitli sektörlerde önemli konumlarda görev alan isimlerini bir araya toplayan "Salihli'nin Dışarıdaki Yüzü" adlı kitap Salih'lide tanıtıldı.

Salihli'nin ülke genelinde çeşitli sektörlerde önemli konumlarda görev alan isimlerini bir araya toplayan "Salihli'nin Dışarıdaki Yüzü" adlı kitap, Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilentoplantı ile tanıtıldı.

Ahmet Otman'ın yazarlığını yaptığı kitabın tanıtımına Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir eski milletvekili Hakkı Ülkü, DYP 19. Dönem Manisa milletvekili Cengiz Üretmen, FOX Tv Çalar Saat Programı Sunucusu Fatih Portakal, İzmir Salihlililer Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul ile iş adamı, sporcu, akademisyen ve siyasetçilerden oluşan davetliler katıldı.

Kitap tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Yazar Ahmet Otman, "Bu eser hazırlarken albenisi değil içeriği olsun istedik. İlk eserimizin hazırlanışında Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Başkanı rahmetli Talat Zurnacı, 'biz dışarıdaki yüzlerimizin kaçta kaçını toparlayabiliriz' demişti. Biz ilk etapta altmış beşini toplamıştık. Bugün bu sayı 165'e ulaştı. Gelecekte bu sayı daha da artacaktır. Bugün tanıtım toplantısında sizlerle bir arada olmaktan mutluyum" dedi.

Kaymakam Peynircioğlu da, "Bir kentin kimliğini oluşturan değerler vardır. Bir ilçenin iyi yetişmiş, ne kadar çok değerleri varsa, o ilçenin tanıtımı da o kadar çok artmış olacaktır. İlçemizin tanıtımı açısından bu değerli arkadaşlarımızın da mutlaka katkıları büyük olacaktır. Bizler de Salihli'nin tanıtılması açısından bir takım çalışmalar başlattık. Bu kapsamda Salihli Belediyesi ve Salihli Kaymakamlığı'nın ortak çalışmalarıyla bir sempozyum düzenleyeceğiz. Akademisyenlerin çalışmaları ile birlikte bu sempozyum geçmişteki örneklerine nazaran daha kapsamlı olacak. Bu sempozyumun konusu Sardes'ten başlayarak Cumhuriyet dönemindeki Salihli'yi de içerisine alan bir dönemi kapsayacak. Ben bu çalışmaların ilçemizin tanıtımı açısından bük faydası olacağına inanıyorum. Ahmet Otman kardeşimizi bir kez daha tebrik ediyorum. İlçemizin dışarıdaki yüzlerinin de Salihli ile irtibatlarını daha da kuvvetlendirmelerini diliyorum" diye konuştu.

İzmir eski milletvekili ve Aliağa eski belediye başkanı Hakkı Ülkü, "2002 yılında belediye başkanlığı görevinden istifa edip CHP'den İzmir milletvekili adayı oldum. Bir dönem parlamentoda çalışmalarda bulundum. Bir Salihlili olarak her gelişimde heyecanlanıyorum. Bu heyecanımı değerlendiren Ahmet Otman oldu" dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alaattin Yüksel, "Ahmet Otman çok üretken bir edebiyat insanı. Kendisi Salihli'nin değerlerine hizmet eden bir arkadaşımız. Bunlar çok keyifli ve güzel toplantılar. Böylesine bir kitap vesilesi ile bir araya gelmemizden dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

İzmir Salihlililer Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul, "Salihli insanı her zaman girişimci, sevecen ve başarılı olmuştur. Tanıtımını yaptığımız bu kitap sadece semboliktir. Çünkü Salihli insanı tümüyle bir değerdir. Bizler Salihli'nin adını duyduğumuzda bile heyecanlanıyoruz. Derneğimizin binasını sizlerin sayesinde açtık. O bina Salihli'nin İzmir'deki başkonsolosluğu oldu" dedi.

Daha sonra, eşi (Armağan Portakal) Salihlili olan FOX TV Çalar Saat Programı sunucusu Fatih Portakal, elindeki tabletinden Ahmet Otman'ın "Bugün" isimli şiirini okuyarak, "Salihli bu bölgenin çok güzel bir ilçesi. Eşim Salihlili ve ben Salihli'nin damadı olmaktan çok mutluyum. Salihli'nin sesini duyurmaya her zaman hazırım" şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısı sonunda Yazar Ahmet Otman davetlilere kitaplarını imzaladı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertan Peynircioğlu Alaattin Yüksel Ahmet Otman İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title