Haberler

Salihli Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Açıldı

-Salihli'nin en önemli çevre sorununa çözüm olacak, ilk kademesi 140 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek şekilde planlanan Atıksu Arıtma Tesisi işletme ön açılışı yapıldı.

-Salihli'nin en önemli çevre sorununa çözüm olacak, ilk kademesi 140 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek şekilde planlanan Atıksu Arıtma Tesisi işletme ön açılışı yapıldı.

Salihli Zafer Mahallesi'nde 6,8 hektarlık alan üzerinde kurulan tesisin işletme ön açılış törenine Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İller Bankası İzmir 3.Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Salihlililer katıldı.

Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, çevre için çok önemli bir tesisi ön işletmeye almayı başardıklarını anlatarak, Bugüne kadar Salihli Belediyesi olarak sağlıklı ve temiz bir kent için, yaşanabilir bir kent için halka hizmeti görev bildiklerini ve bu anlayışla görevi sürdürdüklerini kaydederek, altyapı sorunlarını çözerek sağlıklı bir çevrede halkın yaşamını sürdürmesi hakkına kavuşması için çaba gösterdiklerini vurguladı. Mustafa Uğur Okay, Salihli'nin çevre duyarlılığına önem veren bir kent olduğuna dikkati çekerek, "Salihli kişi başına 12,5 metrekareye ulaşan yeşil alan miktarı ile AB standartlarının üzerinde yeşil alana sahip bir kent olma özelliğine sahiptir, jeotermal enerji ile hava kirliliğini en alt seviyelere çekmeyi başarmıştır" dedi.

Toplam 25 milyon TL'ye mal olacak bu yatırımın önemli ve Gediz Havzası için atılmış ilk adım olduğuna işaret eden Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, kamulaştırılma çalışmaları Kasım 2007 tarihinde yapılan ve 6.8 hektarlık alan üzerinde kurulan tesisin, kentin en önemli sorunlarından birine çözüm getiren tesisi hizmete sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Mustafa Uğur Okay, "Salihli halkı en iyiyi, en güzeli ve mükemmeli hak ediyor. Görev süremiz boyunca daima Salihli halkı için en iyi hizmeti sunma gayreti içinde olduk" dedi.

İller Bankası İzmir 3.Bölge Müdürü Muhittin Menekşe ise, yeni arıtma tesisi ile Gediz Havzası kirlilik kaynaklarından birinin ortadan kalktığına işaret ederek diğer il ve ilçelerin de bu yatırımlar gerçekleştirmesi ile Gediz Havzası gibi önemli bir tarım alanının kirlilikten kurtulacağını ifade etti. Menekşe, çevre için önemli olan bu tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Törene katılanlara Salihli Belediyesi Çevre Mühendisi Yeliz Mercan tarafından tesis gezdirilerek Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili bilgiler verildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Belediyesi Mustafa Uğur Okay İller Bankası İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title