Haberler

Şairler ve Şiir Severler Mevlana Şiir Şöleninde Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Mevlana Şiir Şöleni, şiir severleri ve şehrin kültür-sanat camiasını Mevlana Müzesi Gülbahçe’de bir araya getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Mevlana Şiir Şöleni, şiir severleri ve şehrin kültür-sanat camiasını Mevlana Müzesi Gülbahçe'de bir araya getirdi.

Mevlana Müzesi Gülbahçe'de bulunan açık sema alanında düzenlenen etkinlik Konya'nın kültür ve sanat dünyasını bir araya getirdi. Mevlana Şiir Şöleni'ne Konya'dan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden katılan şairler, sanatseverlerle sohbet ederek en güzel şiirlerini seslendirirken, şairlerden bazıları Hz. Mevlana ile ilgili şiirlerini okudu. Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç da mesneviden bir şiiri farsça olarak orijinal şekliyle yorumladı.

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, şiire şeksiz ve şüphesiz tabi olmanın, kapıları ve gönülleri açmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Şiirlerin hakim olduğu, gönüllerin mesrur olduğu, Mevlana ikliminin sadece bu topraklara, bu alana değil tüm coğrafyamıza, tüm dünyaya sevgi meşalesini taşıdığı günleri Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum" dedi.

TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ise, şairlerin sessiz şarkılarıyla insanların birlikteliklerini koruyup canlı tutabileceğini ifade ederek, şehirlerin kültürel zeminini şiirlerle güçlü kılınabileceğini kaydetti. Mevlana Şiir Şölenini bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiklerini dile getiren Erten, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

Programda, Mehmet Ali Köseoğlu, Atilla Yaramış, Nurettin Durman, İsmail Göktürk, Selim Tunçbilek, Vural Kaya, Osman Özbahçe, Naci Gümüş, Hasan Ejdarha, Hasan Topçu, Şaban Halis Çalış, Hicabi Kırlangıç, M.Hanefi İspirli, Mehmet Mutluoğlu, Hayriye Ünal, İbrahim Demirci, Bestami Yazgan, İsmail Göktürk, Seyyid Ahmet Kaya ve Zeynep Arkan en güzel şiirlerini okudu.

Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ve TYB Konya Şube Başkanı Hayri Erten, programa katılan şairlere teşekkür plaketi takdim etti.

Etkinliğin sonunda ayrıca şairlerin okudukları şiirler kitap yaptırılıp gelen kültür sanat adamlarına günün anısına hediye edildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hicabi Kırlangıç Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title