Haberler

Prof. Dr. Nasrullah Havcımüftoğlu, "Dua Bir İbadettir"

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Kars İl Müftülüğü Tarafından Düzenlenen Programda Konuşan Erzurum Atatürk Üniversitesi (Aü) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Duanın Bir İbadet Olduğunu Söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kars İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programda konuşan Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, duanın bir ibadet olduğunu söyledi.

Kars İl Müftülüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen program Öğretmen Evinde gerçekleşti. Programa, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğu, vali yardımcıları, İl Müftüsü İlyas Serenli, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Müftü İlyas Serenli, bütün din görevlilerinin ortak adının İmam olduğunu, bütün manasının içinde gizli, önder olduğunu söyledi. İmamın, namaz zamanı cami açan, namazdan sonra kapayan değil, ömür boyu kapısını da, gönlünü de açık tutan insan olduğunu belirten Serenli, “Gazali imamdı, Ebu Hanife büyük imam. imamlık bir meslek midir? Öyle ise ulaşılacak en yüce meslek. Mihrapta, rahlede, kürsüde. Ama her zaman milletin önünde. Bazen sabana da yapışır, körüğe de, Sütçü İmam gibi tetiğe de. İstiklal harbimizi başlattı o da imamdı. Zulme sıkılan kurşun, karanlığa yakılan ışıktır. İlim postu ise en yakın dostu. Allah Resulü varken kimse “imam” olmadı. Çünkü o imamdı. Sağlığında bu emaneti ümmetin en faziletlisi aldı. Sıddık ismi ondan kaldı. Ne Hz. Osman’a kalkan kılıç, ne Hz.Ali’ye saplanan hançerdir. Ümmetin kavgasında o “hakem”dir. Saltanat dövüşünde Akşemseddin’dir. İmam günah listesi tutan değildir. Kara cehenneme odun değil, ak cennete kamil insan hazırlayandır. İmam, sarığı gibi gönlü de ak insandır” dedi.

AÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, dua, namaz ve oruç konularını içeren bir konuşma yaptı. Konuşmasına duanın bir ibadet olduğunu söyleyerek başlayan Hacımüftüoğlu, “Dua, çok pratik her insanın kendi içinden geldiği gibi kendi ana diliyle, fevkalede bir içtenlikle yaptığı bir ibadettir. Ve bir ibadettir diyorum hatta sadece ibadet değil, ibadetin özüdür. Dua, Allah’tan talepte bulunmaktır. Allah’tan istemek ibadetin özüdür. Yani dua, ibadetin iliğidir. Duanın ayrıca namaz kadar çok mühim olduğunu bilmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Daha sonra 1 yıl boyunca camilere destek verenler plaketle ödüllendirildi. Merkez ve köylerde 30’dan fazla camiye maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, plaketini Vali Mehmet Ufuk Erden’in elinden aldı.

Yeni Mahalle Işıklı Camisinin 6 ay gibi kısa bir zamanda temelden bugünkü haline getirilmesinde önderlik eden cami imamı Seyit Ahmet Erdem, plaketini Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’ndan aldı. Merkez Camisi’ne abdesthane, şadırvan ve morg yapımında yardımda bulunan Muzaffer Songuolu ile Nevrettin Güler ve cami imamı Ömer Uzgur, Hafızkurban Camisi’nin minaresini yaptıran İsmail Güngör, Hz. Ömer Camisi’ne maddi desteklerde bulunan Aslan Göktaş, İstasyon Camisi ve Kur’an Kursu’nun restorasyon çalışmalarında destekte bulunan cami imamı Mustafa Güler, Bilali Habeş Camisi’ne maddi ve manevi desteklerde bulunan Hacı Tevfik Aydın da birer plaketle ödüllendirildiler.

(BA-AA-Y)

06.10.2007 19:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title