Haberler

Plastik Leğen, Poşet ve Deniz Yatağında Kayak Keyfi

"Bozdağ Kar Şenliği"ne katılan vatandaşlar, plastik leğen, poşet ve deniz yataklarıyla karda kaymanın keyfini yaşadı.

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesindeki 2 bin 400 metre rakımlı Bozdağ'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen

"Bozdağ Kar Şenliği"ne katılan vatandaşlar, plastik leğen, poşet ve deniz yataklarıyla karda kaymanın keyfini yaşadı.

Denizli merkez ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar, merhum Recep Yazıcıoğlu'nun valiliği döneminde kayak merkezi yapımı için açılan toprak yoldan şenliğin yapıldığı Bozdağ'a ulaştı. Vatandaşlar, kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı dağda, yanlarında getirdikleri plastik leğen, poşet ve çuval, deniz yatağı ve el yapımı kızakları kullanarak, karda kaymanın keyfini çıkardı.

Nikfer Belediyesi'nin kurduğu çadırda davetlilere bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi.

Nikfer Belediye Başkanı Ali Yarangünü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozdağ'da kayak merkezi kurulmasının 1982'den bu yana konuşulduğunu belirtti.

Bozdağ'ın kayak merkezi olması için çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Yarangünü, şunları söyledi:

"Bozdağ, Pamukkale'den sonra Denizli'nin ikinci beyazı olmaya aday. Burayı turizme kazandırmalıyız. Kar problemi yok. İlk kar Kasım'da yağdı, Haziran sonuna kadar da burada kar bulunur. Bozdağ'ın kayak merkezi yapılmasıyla burası daha da aktif hale gelecektir. Buranın karının Sarıkamış karıyla eş değerde olduğunu biliyoruz. Bizim zirvemiz 2 bin 426 metre. Zirvede kendiliğinden sertleşen bir kar yapısı var. Bitki örtüsü yok, 4-5 kilometreye yakın pist alanı var. Biz şimdi yapılacak olan yatırımları bekliyoruz. Yapılan yatırımlar sonrası Bozdağ ülkemizin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelecektir. Önümüzdeki süreçte Bozdağ Ege Bölgesi ve Denizli için önemli bir turizm merkezi olacak. Bu bölgenin turizm bölgesi olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurduk. Buranın özellikle kar kalış süresi, karın kayak sporu için uygunluğu, çığ tehlikesi raporu, buraya yakın su kaynağının bulunması gibi bütün teknik şartların yeterli olduğu belirtildi. Bozdağ'ın kayak merkezi olması için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bölgenin turizm alanı ilan edilmesi için Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki işlemler kaldı. Umarım kısa sürede bitecek."

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Recep Yazıcıoğlu Denizli Tavas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title