Haberler

Plastik Kapak Toplama Kampayasında Toplanan 1660 Kg Kapak ile 13 Adet Tekerlekli Sandalye Alındı

Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde, Çevre gönüllüleri tarafından başlatılan Plastk Mavi Kapak toplama etkinliği sonucunda 1660 kg plastik kapak toplandı.

Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde, Çevre gönüllüleri tarafından başlatılan Plastk Mavi Kapak toplama etkinliği sonucunda 1660 kg plastik kapak toplandı. Bu kapakların değerlendirilmesi sonucunda 13 adet tekerlekli sandalye temin edildi.

Çevre gönüllüleri Malkara Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Engin Gürfiliz, Emekli Öğretmen Salih İrez, Esnaf Hüseyin Yontar, Adem Ertan Emekli Öğretmen Nazmi Tunca ve Ertan Ersavaş tarafından 2011 yılının yaz aylarında başlayan kampanyaya Malkara İlçesindeki Tüm okullar, sivil toplum Kuruluşları lokanta ve kahvehaneler, Beşiktaşlılar derneği ve uysal madenciliğin katkılarıyla toplanan 1660 kg mavi kapak Çerkez Köyde bulunan Murat Uygun Emre Geri Dönüşüme verilerek bu firmanın aracılı ile ise Eczacı Ertunç Yaman ve Gürel Medikal firmaları tarafından 13 adet Tekerlekli sandalye gönderildi.

Çevre gönüllüleri yetkililerince yapılan açıklamada, "Öncelikle bizlere bu kampanyada yardımcı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başlatmış olduğumuz bu kampanya kapsamında toplam olarak 1660 kg plastik kapağın toplandığı ve değerlendirildiği İlk kampanya sadece mavi renkli değil tüm plastik kapakların toplandığı bir etkinlik olarak sürdürülmüş olup halen devam etmektedir. Yapılan bu etkinlik ile sadece ilçemizde yaklaşık olarak iki milyon adet kapak toplanmıştır. Bu miktardaki plastik atık doğada 100 yıl oraya buraya sürüklenecek çöp olmaktan kurtarılmış, toplum için tekerlekli sandalye olarak faydaya dönüştürülmüştür. Ayrıca, pet şişelerin dibinde kalan yine bu kapaklar tarafından yaklaşık 100 yıl hapis tutulacak sular serbest bırakılmış böylece doğaya geri dönme şansı bulmuşlardır. Bu kampanya kapsamında temin edilen sandalyeler Malkara Kızılay Derneği'ne teslim edilerek ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulacaktır. En önemli konumuz ise basında çıkan ve kulaktan kulağa yayılan "kampanya bitti "haberlerinin ilgiyi zayıflattığı etkinlik, aslında ilk gün olduğu gibi devam etmektedir" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Murat Uygun Malkara Tunca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title