Haberler

Pasinler'de "Hafızlık, Kuranı Kerim'i Güzel Okuma ve Ezan Okuma" Yarışması

ı Kerim'i güzel okuma ve Ezan okuma" yarışması Anadolu Lisesi Kültür Merkezi salonunda yapıldı."

ı Kerim'i güzel okuma ve Ezan okuma" yarışması Anadolu Lisesi Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen program İstanbul Bahçeşehir Cami İmam Hatip'i ve Pasinler İmam Hatip Lisesi mezunu olan Fatih Göşker'in kuran tilavetiyle başladı.

Jüri Başkanlığını İlçe Müftüsü Selim Yazıcı'nın yaptığı yarışma üç etaptan yapıldı. Yarışmanın birinci etabı olan Hafızlıkta Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hınıs İmam Hatip Lisesi, Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Erzurum Anadolu İmam Hatip Liseleri olmak üzere beş okul yarıştı. İkinci etabında Güzel Kuran-ı Kerim okumada Horasan İmam Hatip Lisesi, Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi katıldı. Ezan dalında ise Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Horasan İmam Hatip Lisesi, Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yakutiye Anadolu Lisesi, Hınıs İmam Hatip Lisesi ve Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere Ezan yarışmasında 6 okul yarıştı.

Etap etap yapılan yarışma sonrası Hafızlık Yarışmasında Birinci Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Dilgir, ikinciliği Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ebubekir Yıldırım, üçüncü ise Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mutlu Şen oldu. Güzel Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında birinci Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Gökhan Ağverenli, ikinci Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Hayati Genç, üçüncü Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emin Akyüz oldu. Ezan'ı güzel okuma da ise birinci Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Samet Acar olurken, ikinciliği Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mikail Abdurrahmanoğlu, üçüncülüğü ise Yunus Emre Emeç aldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün iller arası düzenleyeceği Hafızlık, Kuran-ı Kerim'i güzel okuma ve Ezan yarışmasında Hafızlık dalında Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Dilgir, Kuran-ı Kerim'i güzel okuma dalında Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Gökhan Ağverenli, Ezan'ı güzel okuma dalında da Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Samet Acar Erzurum'u temsil edecekler.

Yarışma sonrası yarışmaya katılan bütün okulların öğrencilerine İlçe Müftüsü Selim Yazıcı katılımlarından dolayı birer hediye verdi. Daha sonra birincilere Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ikincilere Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, üçüncülere ise İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ödül verirken, yine ilçe esnafından da yarışmada birinci olanlara ödüller verildi. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu yarışmacılara birer takım elbise hediye ettiğini söyledi. Ödüllerin verilmesinden sonra günün anlam ve mahiyeti kapsamında hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yarışma Programına Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilgin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldırım Akkuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Pasinler İl Genel Meclis Üyeleri Turan Gör, Mehmet Altınay ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pasinler Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title