Haberler

Özel Eğitim Merkezi'nin AB Proje Tanıtımı Yapıldı

Menteşe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan ‘Engelleri Engelleyebilirim’ “Let’s Disable Disabilities” projesi tanıtımı yapıldı.

Menteşe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan 'Engelleri Engelleyebilirim' "Let's Disable Disabilities" projesi tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısına Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İş-Kur Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Dr. Arif Kıvrak, Memur-Sen Başkanı Önder Uçak, proje ekibi ve engelli aileleri katıldı.

AB K-101 proje kapsamında yapılması gereken çalışmalar hakkında Menteşe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Ümit Yaşar Gül, "Projemizin amacı ve içeriği, Erasmus+kapsamında okulumuz proje komisyonu tarafından hazırlanan K-101 projemizi Mart ayında başvuru yaptık, 2015 Ağustos ayında 92,5 puan alarak onaylandı. Ana teması okul eğitimi personel hareketliliği içeren projemiz okulumuz öğretmenlerinin Avrupa ülkelerinde özel eğitim alanında ve özel gereksinimi olan bireylerin istihdamı konusunda eğitim almalarını amaçlamaktadır. Alınan eğitimler neticesinde projemizin ikinci aşaması olarak önce lokal, sonra genelde engelli bireylerin istihdamı ve iş yerlerinde karşılaşabilecekleri problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapılması planlanmaktadır. Proje kapsamında hareketliliği hedeflenen personelimize yabancı dil eğitimi desteği verilmektedir" dedi.

Proje kapsamında okul öğretmenleri uygulamalı eğitim için 5 Avrupa ülkesinde eğitim faaliyetlerine katılacağını belirten Gül, "Projeye göre, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İspanya, Alman ve Finlandiya'da eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Buna göre, 30 Kasım-11 Aralık 2015 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nde 10 gün, 4-15 Ocak tarihleri arasında Hollanda'da 10 gün, 25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında İspanya'da 10 gün, 5-19 Nisan 2016 tarihleri arasında Almanya'da 10 gün ve 9-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında Finlandiya'da 5 günlük eğitim faaliyetleri yürütülecek. Eğitim faaliyeti planlanan ülkelerde ilk 5 gün için teorik eğitim, ikinci 5 günlük sürede ise uygulamalı gözlem çalışmaları planlanıyor. Tüm bu eğitim faaliyetlerinin sonunda yapılan çalışmalarla ilgili nihai raporumuzu Türkiye Ulusal Ajansı'na sunacağız. Bu projemizdeki çalışmalarımız ve etkinliklerimiz bundan sonra yapılacak olan projeler için olumlu yönde referans olması hedeflenmektedir" dedi.

Proje tanıtımında konuşan Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ise Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğretmenleri tarafından hazırlanan projenin içeriği açısından çok önemli bir proje olduğunu belirtirken, projede yer alan öğretmenlerin Avrupa Birliği ülkelerinde alacakları uygulamalı gözlem çalışmalarının büyük katkısı olacağını ifade etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Yaşar Gül Menteşe Muğla Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title