Haberler

Özden: "Biz Olursak 6 Milyar Dolara Çıkar"

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, Adana’nın 2 milyar dolarlık ihracatının ancak kadınlarla 6 milyar dolara çıkarılabileceğini söylediBoğaziçi Üniversitesi, Adana Sanayi Odası, Garanti Bankası ve TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun ilk dersi törenle başladı.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, Adana'nın 2 milyar dolarlık ihracatının ancak kadınlarla 6 milyar dolara çıkarılabileceğini söyledi

Boğaziçi Üniversitesi, Adana Sanayi Odası, Garanti Bankası ve TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun ilk dersi törenle başladı.

Etkinlikte konuşan Adana KGK Başkanı Esra Özden, "Adana, toplumun yarısı olan kadın kaynağını değerlendiremiyor. Yani yüzde 50 yarım kaynakla yıllık 2 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Bir kadının erkeklerden işini iki kat iyi yaptığımızı da değerlendirirsek demek ki, bizler işin içinde olursak Adana'nın yıllık ihracatı 4 milyar dolar artarak 2 milyar dolardan 6 milyar dolara çıkacak" dedi.

Girişimci yönetici okuluyla İş yaşamının her alanında kadınlara yönelik yararlı bir eğitim içeriğiyle yaklaşık bir ay birliktelik kuracaklarını kaydeden Özden, "Eminim ki burada öğrendiklerimiz, Boğaziçi Üniversitesi'nin hem akademik hem özel sektör deneyimleri ve birbirimizle olan paylaşımımız hepimize değer katacak. Kendi işimizde ve işletmelerimizde kariyer basamaklarını hızlı çıkmamızı sağlayacak bu eğitim programının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Böylesine önemli bir projenin hayata geçmesini sağlayan Boğaziçi Üniversitesi'ne, Garanti Bankası'na ve Adana Sanayi Odası'na yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da Türk kadınının kendisine fırsat verilmesi halinde neleri başarabileceğinin çeşitli örneklerle görüldüğünü belirterek, "Borsa İstanbul yetkililerinin verdiği istatistiklere göre kadınlarımızın borsayı erkeklerden daha iyi bir yatırım aracına dönüştürdüğünü açıkladı. Örneğin Adana'da iki kız kardeşin 2006'da kurduğu bir tekstil firması başarılı tasarımlarıyla bugün dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştiriyor. Adanalı iş kadınlarıyla kent ekonomimizi hızla geliştireceğimize olan inancım tam" dedi.

Garanti Bankası Bölge Müdürü Hakan Öger de bankalarının sosyal faaliyetleri kapsamında yer alan bu projeyle Türkiye genelinde 600 kadın girişimciye eğitim verildiğini, Adana'yla birlikte bu sayının 750'ye ulaşacağını belirterek, "TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden'e teşekkür ediyoruz. Bu proje belki Adana'da birkaç yıl sonra gerçekleştirilecekti. Çabalarıyla öne almış olduk. Kent ekonomimizin hareketliliğine ciddi katkı sağlanacağını düşünüyorum" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Direktörü Dr. Işıl Keskin ise Türkiye'de başarılı KOBİ'lerin yönetsel faaliyetlerini doğru tasarlayan şirketlerden oluştuğunu belirterek, "Hayatını uzun süre devam ettiren marka üretim gerçekleştiren daha çok sayıda işletmeye ihtiyacımız var. Bu çerçevede bilinçli girişimcilere sahip olmamız gerekiyor. Örneğin finansa erişim de işletmelerimiz için önemli sorun ama daha önemlisi KOBİ'lerimizin yönetsel eksikliklerden kaynaklı başarısızlığına şahit oluyoruz. Boğaziçi Üniversitesi olarak girişimciliğe özel önem veriyor ve projeler gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede Adana'da olmaktan ve bu denli ilgi görmekten son derece mutluyuz" dedi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden ve 150'ye yakın kursiyerin katılımıyla açılışı yapılan "Kadın Girişimci Yönetici Okulu"nda eğitimlerin yaklaşık bir ay süreceği bildirildi. Okulda kadın girişimcilere müşteri ilişkileri, hukuk, finans ve insan kaynakları gibi alanlarda eğitim verilecek. Başarılı olan kursiyerler Boğaziçi Üniversitesi'nden sertifika sahibi olacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Garanti Bankası Esra Özden Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title