Haberler

Öğrencisinin Anısından Etkilendi, Roman Yazdı

Ünye İmam Hatip Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmenliği yapan Erdal Kara, yardımlaşma temasıyla yazdığı "Soğuk Bir Kış Güncesi" adlı romanını kitapseverlerin beğenisine sundu.

Ünye İmam Hatip Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmenliği yapan Erdal Kara, yardımlaşma temasıyla yazdığı "Soğuk Bir Kış Güncesi" adlı romanını kitapseverlerin beğenisine sundu.

Artvin Hopa doğumlu olan ve 11 yıldır Ünye'de öğretmenlik görevi yürüten Erdal Kara, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Özge adlı bir öğrencisinin anısından etkilenerek kaleme aldığı "Soğuk Bir Kış Güncesi" adlı kitapta; yaşlıya saygı, yardımlaşma, hayvan sevgisi, umut, tarihi miraslara saygılı olma ve empati kurma gibi konular üzerinde duruluyor.

Erdal Kara, kitabını; Anadolu'nun en dipsiz ve kuytu köşelerinde öğrencilerine mum ışığı olup aydınlatan adsız kahramanlara ve 'ötekinin' nasırlı ruhuna narin dokunuşuyla barış tadında mutluluk sunan Özgelere ithaf ettiğini söyledi.

Bir yıllık çalışma sonunda 80 sayfalık kitabın, kitapseverlerin beğenisine sunulduğunu belirten Kara, "Daha önceki yıllarda yerel gazetelerde köşe yazıları yazdım. Çocukluktan bu yana zaman zaman yazdığım betimlemeler, şiirler, küçük öyküler vardı ve bunlar deneme boyutundaydı. Ayrıca deneme yazılarım var. Özge adında bir öğrencimin anısı, içimdeki yazma tutkusunu biraz daha genişletmemi sağladı. İçimizde dönen ve dışarı atamadığımız fırtınayı öğrencimin anısından etkilenerek yazdım" dedi.

Kara ayrıca, yazdığı romandan bir kesit anlatarak, "Kitabın ana teması yardımseverlik. 11 yaşındaki bir çocuğun yerde yatan yaşlı bir teyzeye karşılıksız yardımı yaptığı ve yardımı kimseye anlatmaması bilinenin ötesinde bir yardımseverlik. Günümüzde yardımseverliğin çıkar ve reklam amaçlı kullanıldığını düşünürsek, bu kitapta bir çocuğun toplumdaki yardımseverliğin ezberini tamamen bozduğunu okuyacağız" diye konuştu.

Kara, "Ayşe'nin Umudu" adlı 150 sayfalık 2. Romanını da Eylül ayında okuyucuları ile buluşturmayı planlıyor. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdal Kara Artvin Hopa Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title