Haberler

Ödemiş'teki Çed Toplantısına Bu Kezde Çocuk Şenliği Engeli

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağlar’ın eteklerine yapılması planlanan altın ve gümüş madeni için yapılacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı, alanda çocuk şenliği kararının alınmasıyla dördüncü kez ertelendi.

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağlar'ın eteklerine yapılması planlanan altın ve gümüş madeni için yapılacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı, alanda çocuk şenliği kararının alınmasıyla dördüncü kez ertelendi.

Ödemiş ilçesindeki Oğuzlar Mahallesi'ne açılmak istenen altın ve gümüş madeni için girişimler devam ederken, madenin açılacak olmasına bölge halkınında tepkisini çekiyor. Maden için 02 Eylül 2015 tarihinde Mursallı Mahalle Meydanı'nda yapılması planlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı da, sessiz sedasız dördüncü kez ertelendi. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise sitesinden yaptığı duyuruda, toplantının 26 Kasım 2015 tarihine ertelendiğini duyurdu. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, toplantının yeni yeri konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

ÇED TOPLANTISININ YAPILACAĞI ALANDA ŞENLİK YAPILDI

Öte yandan, yapılan duyuruya rağmen vatandaşlar Mursallı Mahalle Meydanı'nda toplandı. Alanda toplanan vatandaşlar, açılması hedeflenen madene tepki gösterdi. Ödemiş Belediyesi ise ÇED toplantısı için adresin Mursallı Mahalle Meydanı olarak belirlenmesi ardından Ödemiş'in Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında meydanda çocuk şenliği düzenleme kararı almıştı. Vatandaşlara maden ocağının açılmaması için destek olarak alınan bu karar sonrasında planlanan şenlik, alanda coşkuyla gerçekleştirildi. Sloganlar atan vatandaşlar da, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mursallı Ödemiş İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title