Haberler

Nusaybin'de 21 Şubat Dünya Anadili Günü

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Nusaybin Temsilciliği, '21 Şubat Dünya Anadil Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Nusaybin Temsilciliği, '21 Şubat Dünya Anadil Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Nusaybin Eğitim-Sen Temsilcisi Abdullah Gökçe tarafından yayınlanan mesajda, UNESCO verilerine göre dünya üzerinde 2 bin 500 dilin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve Türkiye'de tehlikede olan anadil sayısının 18'i bulduğunu bildirdi. Etnik ve ulus düzeyinde toplulukların bütün ilişki ve etkinliklerinde kullandıkları ve anlaştıkları dilin o topluluğun anadili olduğunu kaydeden Gökçe, "Dünya Anadili Günü'nde milyonlarca çocuk anadilini kullanamadığı, anadilinde eğitim göremediği için

mağduriyet yaşamayı sürdürmektedir. Bilimsel, laik ve demokratik eğitimin ayrılmaz bir parçası olan farklı anadiller üzerindeki sınırlamalara son verilmeli, her bireyin küçük yaşlardan itibaren kendi anadilini öğrenmesi ve eğitim almasının önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır. Eğitim Sen olarak 21 Şubat Dünya Anadili Günü'nü kutluyor, faklı anadili ve kültürlerin özgürce yaşaması ve gelişmesinin önündeki bütün yasal ve fiili engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Gökçe Nusaybin Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title