Haberler

Nazilli Orman İşletme Müdürü Karakaya, gazetecilere konuk oldu

Güncelleme:

Nazilli Orman İşletme Müdürü Karakaya, gazetecilere konuk olduAYDIN Aydın Nazilli'de Orman İşletme Müdürü ve ekibi Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek 'Orman Haftası' ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Nazilli Orman İşletme Müdürü Karakaya, gazetecilere konuk oldu

AYDIN Aydın Nazilli'de Orman İşletme Müdürü ve ekibi Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek 'Orman Haftası' ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Ormanların öneminin anlatılabilmesi için basının büyük önem taşıdığını ifade eden Nazilli Orman İşletme Müdürü İsmail Karakaya: "Kamunun bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev icra eden basın mensuplarımızla buluşarak hem ormanın önemini duyurmak ve sizlerden bu konuda destek almak istiyoruz" dedi.

Nazilli Orman İşletme Müdürü İsmail Karakaya, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde ilçede görev yapan basın mensuplarının yeni ofislerinin hayırlı olmasını diledi. NGC Başkanı Ümit Özmen ve cemiyet üyesi gazetecilerin de hazır bulunduğu ziyarette orman haftası ilgili olarak bilgilendirmede de bulunan Müdür Karakaya: "Ağaç topluluklarının bulunduğu geniş alanlara orman denir. Orman bir ülkenin en önemli doğal zenginlik kaynağıdır. Evimizde kullandığımız birçok eşya, okulumuzdaki sıra, masa, pencere, kapı ağaçtan yapılmıştır. Ayrıca her gün kullandığımız kalem, defter, kitap gibi ders araçlarımız da ağaçtan elde edilir. Ormanların Başlıca Faydaları; toprak kayması, aşınması (erozyon), sel baskını gibi felaketleri önler. Orman, pek çok hayvanın yuvası ve barındığıdır. Orman, gittikçe atmosferi kirlenen dünyamızın oksijen kaynağıdır. Orman, temiz hava aldığımız, göz zevkimizi tatmin ettiğimiz alanlardır. Dünyamızda yaşam başladığından beri canlı, cansız varlıklar bir arada, iç içe yaşayarak bir denge oluşturmuşlardır. Doğal dengenin düzenli olarak sürüp gitmesinde ormanlar çok önemli bir yer tutar. Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal varlıklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmediğini gören Avrupa Tarım Federasyonu (CEA), 21 Mart gününü Kuzey yarım küresinde ilkbaharın, Güney yarım küresinde de sonbaharın başlangıç günü olarak kabul etmiş ve Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü kanalı ile bunun bütün dünya ülkelerine tavsiye edilmesini sağlamıştır. O günden bu yana 21 Mart, "Dünya Ormancılık Günü", 21 Mart'ı içerisine alan hafta da "Orman Haftası" olarak kutlanmaktadır. Ülkemiz bu uygulamaya 1975 yılında dahil olmuştur. Birçok ülkede kutlanmakta olan Dünya Ormancılık Günü'nün başlıca amacı; ormanların korunması, geliştirilmesi ve iyi bir şekilde işletilmesinin önemi ile çok yönlü faydaların, çeşitli yayın organları aracılığı ile halka duyurulması ve bu yöndeki ilgisinin arttırılması için fidan dikim etkinlikleri başta olmak üzere ormancılığın tanıtılması için çeşitli ziyaretler yapmaktayız" dedi.

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ümit Özmen'de ziyaretlerinden dolayı Müdür Karakaya ve ekibine teşekkür ederek basın mensupları olarak her zaman göreve hazır olduklarını ifade etti. Soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen ziyaretin sonunda Müdür Karakaya, orman yangınlarına karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title