Haberler

Mutfak Yangınlarının Sayısı Arttı

Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Çağlar: " Son dönemde dikkatimizi çeken bir husus mutfak yangınlarının sayısının artması"

Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar, ev hanımlarının dikkatsizliğine bağlı olarak mutfak bölümlerinde çıkan yangınların arttığını söyledi.

Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüp üzerinde unutulan tencere ve tavaların aşırı ısınmasıyla birlikte parlama oluştuğunu çıkan yangının kısa süre içinde evin her tarafına yayılabileceğini belirtti.

Ordu'da 2013 yılı Temmuz ayının sonuna kadar 193 adet yangın çıktığına işaret eden Çağlar, şöyle devam etti:

"Bu yangınların bir çoğu başlangıç aşamasında söndürüldü. Ancak son dönemlerde dikkatimizi çeken bir husus mutfak yangınlarının sayısının artması. Mutfak bölümündeki tavalardan ya da yağlardan kaynaklanan parlamalarla yangınlar oluşmaktadır. Bunun için çok alevli yanan tüp üzerine tava ve tencereler bırakılmamalıdır. Bırakılsa dahi ev hanımları işini takip etmelidir. Burada önemli olan tava ve tencereler alev almışsa bu yangın boğma yöntemiyle söndürülmeye çalışılmalıdır. Yine de büyük gayretlere rağmen hiç bir şey yapılamıyorsa hemen itfaiye 110 nolu telefon aranmak suretiyle yardım istenmelidir. Ayrıca mutfak bölümünde doğalgaz kullanılıyorsa gaz hemen kesilmelidir. Bu ufak önlemlerle yangınların önüne geçmek mümkün olabilir. Bu konuda öncelikle tencere ve tavalardaki yağ parlamalarına karşı kesinlikle doğru bilinen yanlışlar var. Bu yanlışların yapılmaması lazım. Islak bir battaniye ile tavaların üzeri kapatılmalı ve asla yanan malzemeler sağa sola taşınmamalıdır, suyla da söndürülmeye çalışılmamalıdır."

Mutfak yangınlarında ev hanımlarının daha dikkatli olmalarını isteyen Çağlar, şöyle devam etti:

"Ev hanımlarına bu konuda önemli görevler düşmektedir. Özellikle kızartma yemekleri yüksek ateşte yapılmamalıdır. Bu bölümler çocuklardan uzak tutulmalı ve asla panik yapılmamalıdır. Özellikle son aylarda bu ihbarları çok aldık. Bu konuda mutfak yangınlarıyla ilgili de sık sık şikayetler almaktayız. Bir aspiratördeki yağlanmadan dolayı oluşan parlamayla birlikte çıkan yangınla büyük maddi hasarlar meydana gelmektedir. Ev hanımlarımızdan dikkatli olmalarını bekliyoruz." - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title