Haberler

Muş'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Muş Vali Vedat Büyükersoy’un katılımıyla merkeze bağlı Tekyol köyünde yapımı tamamlanan camii, töreni ile hizmete girdi.

Muş Vali Vedat Büyükersoy'un katılımıyla merkeze bağlı Tekyol köyünde yapımı tamamlanan camii, töreni ile hizmete girdi.

Muş'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, merkeze bağlı Tekyol köyünde 6 ay önce yapımına başlanan caminin açılışı ile başladı. Cami açılışında konuşan Tekyol Camii İmam Hatip'i Latif Dindar, caminin yapımına katkıda bulunan Vali Vedat Büyükersoy'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'e, İl Müftüsü Recep Uzun, Tekyol köyünün il dışındaki ve yurtdışındaki halkına ve caminin baş ustası Mezher Marangoz'a teşekkür etti.

6 Nisan 2013 tarihinde yapımına başlanan ve toplamda 670 bin Türk lirasına mal olan camii 550 kişilik olup 350 metrekare ibadet alanına sahip olduğunu söyleyen Dindar, "Hizmet; aşk, samimiyet, güven, meşakkat ve sabır isteyen bir iştir. Topluma hizmette sabır ve tahammül ile gerçekleşir. Cenabı Hak bu güzel camimiz gibi memleketimize nice güzel camiler ihsan buyursun. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Camilerin Müslümanların toplanma yerleri olduğunu belirten İl Müftüsü Recep Uzun, "Bu cami Tekyol halkının Allah'a ve ahiret gününe imanının bir nişanesidir. Bu cami bölge halkının alnının secdeli olduğunun en belirgin işaretidir. Tekyol köyümüzde yapılan bu caminin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Caminin açılış töreninde konuşan Vali Büyükersoy ise, "Bugün burada mukaddes bir binanın açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Camiler biz Müslümanların toplanma yerleridir. Camiler sevgimizi, saygımızı ve muhabbetimizi omuz omuza sergilediğimiz mekanlardır" dedi.

İslam dininin insan tabiatına en uygun din olduğunu söyleyen Vali Büyükersoy, "Sabi çocuğu melek kabul eden dinin mensuplarıyız. İslam dininin büyüklüğünü ve temizliğini, içinde bulunduğumuz son yüzyılda gerçekleşen iki dünya savaşı ile kıyas edersek daha iyi anlarız. Her iki savaşında müsebbibi İslam dini mensupları olmamıştır. Bunun kıymetini bilmek lazım. Müslümanları barbar gören toplulukların önce aynaya bakmaları gerekir. Temizliği, nezaketi ve kibarlığı mensuplarına emreden bir dinin temsilcileri ve takipçileri olan bu cemaat burada ibadet edecek. Rabbimin rızasına uygun bir ibadet yeri yapıldığına inanıyorum. Bu camiye sebep olan ve bu caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarında ardından, Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş eski Milletvekili Sabahattin Yıldız, İl Müftüsü Recep Uzun ve AK Parti İl Başkanı Halis Saltık caminin açılışını yaptılar. Yeni yapılan camide kılınan öğle namazının ardından köylüler tarafından yemek servisi yapıldı.

Açılış törenine, Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş eski Milletvekili Sabahattin Yıldız, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, kamu kurum amirleri, İl Müftülüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Büyükersoy Recep Uzun Ak Parti Muş Yerel Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var?
İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title