Haberler

"Muhteşem Maziden Muhteşem Geleceğe" Konulu Konferans Düzenlendi

Adıyaman'da "Muhteşem Maziden Muhteşem Geleceğe" konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman'da "Muhteşem Maziden Muhteşem Geleceğe" konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen ve Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal'ın konuşmacı olduğu "Muhteşem Maziden Muhteşem Geleceğe" adlı konferans gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Salonu'nda düzenlenen konferansı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci dinledi.

Osmanlı Devletinin 1450-1700 yılları arasında 250 yıl dünyanın süper gücü olduğunu ve dünyada 250 yıl süreyle süper güç olarak kalmış başka bir devletin bulunmadığını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal, "623 yıl süren Osmanlı Devleti, 15-20 milyon kilometre kare alanda hüküm sürmüştür. Osmanlı'da ilk 10 padişah, askeri ve siyasi dehadır. Dünya tarihinde bu pek görülmez. Bunların arasında Fatih ve Kanuni gibi hem askeri hem siyasi deha, Yavuz gibi askeri dehalar vardır"dedi.

Konferansta Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal, Osmanlı Devleti'nin Türk milletinin hayatında önemli bir yer arz ettiğini belirterek bu imparatorluğun yapısını tam anlamıyla ortaya koyabilmek için daha detaylı incelemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Ünal, Osmanlı Devletinde hoşgörü politikası, mütevazilik ve azamet duygularının hakim olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"16. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Türklerin yaptığı her şey Avrupa'da merak uyandırıyor ve moda etkisi yaratıyordu. Osmanlı Devletinin aydınları, savaş meydanlarında yendikleri, ahlak ve her anlamda geride gördükleri Batılıların ilimde de fende de ilerleyebileceklerini akıl edemediler. Kendilerine olan aşırı güven nedeniyle, kendi coğrafyaları dışındaki gelişmeleri takip edemediler. Batılılar ile aramızdaki en önemli fark teknolojiyi yaratan bilgi birikimi oluşturuyor. Bu farkı hala kapatamadık."

Konferansın sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş tarafından Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal'a çiçek takdim edildi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Adıyaman Üniversitesi Mehmet Ali Ünal Vehbi Koç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title