Haberler

Müftülük İstişare Kurulu Toplandı

Edirne müftülüğü il istişare kurulu toplantısı yapıldı.

Edirne müftülüğü il istişare kurulu toplantısı yapıldı. Edirne Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan Başkanlığında gündem konuları görüşülerek yapılan toplantı Semerkand çay bahçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Edirne'deki resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Edirne müftülüğü tarafından düzenlenen il istişare kurulu toplantısında Müftü yardımcısı Mehmet Karahan istişare edenin yanılmayacağını belirtti. Toplantıda Peygamber efendimizden örnekler veren Karahan, istişarenin sonunda çok güzel örneklerin ortaya çıkabileceğini ifade ederek şunları kaydetti;

Daha önceki toplantılardan ne gibi kararlar çıktı onları sizinle paylaşmak istiyorum. Selimiye Camii'nde sabah namazı buluşmaları projesi olarak, Pazar günleri sabah namazı öncesi ve sonrası dua yapılması, diğer günlerde sabah namazı öncesi herkesin katılı sağlanarak derslerin yapılması. Selimiye Camii'nde her öğle namazlarında çeşitli branşlarda, ilahiyat hocaların da görev alacağı program dahilinde derslerin yapılması. Gençlerle buluşmak amacıyla çeşitli etkinliklerin tertip edilmesi. Camilerde çocuk şenliklerinin tertip edilmesi. Ramazan Ayı'nda kitap fuarı açılması. Okullarda her türden kitapların bulunacağı bir kütüphane oluşturulması. İslami kitapların çeşitli camilerde turistlere dağıtılması.

Edirne'mizde İlahiyat Fakültesi kuruldu. Balkanlar ve bölge olarak İlahiyat Fakültesinin kurulması önemliydi, bu bizleri çok memnun etti. Yeni açıldığı için hocalarımızın gelmesi, gibi konular zaman alacak. İnşallah buraya gelen hocalarımız Selimiye Camii kürsüsünden çok güzel konuşmalar yapacak, dersler yapacak" dedi.

Toplantıya katılanlardan ne gibi farklı konuların hayata geçilebilmesi yönünde fikir ve çözüm önerileri görüşüldü. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title