Haberler

Mobbing En Çok 30-40 Yaşlarda Görülüyor

Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikologu Sema Kahveci Kaanoğlu, Mobbing’in TBMM komisyonunun araştırmasına göre, en çok 30-40 yaş kadın ve erkeklerde görüldüğünü söyledi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikologu Sema Kahveci Kaanoğlu, Mobbing'in TBMM komisyonunun araştırmasına göre, en çok 30-40 yaş kadın ve erkeklerde görüldüğünü söyledi.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü çalışanlarına seminer düzenledi.

İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere İller Bankası Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Şube Müdürleri Kadir Habip, Zeki Uyar, Münirbey Şirin, Fevzi Meral, banka personeli katıldı.

İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mehmet Levent Sürek ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikologu Sema Kahveci Kaanoğlu katılımcılara "İnsan Hakları ve Mobbing" hakkında bilgiler verdi.

İlk sunumu yapan İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mehmet Levent Sürek, katılımcılara insan hakları ve insan hakları kurulların ne şekilde oluştuğu hakkında bilgiler verdi. Sürek, "İnsan hakları kavramı ilk çağlardan beri bulunmuş ama kurallara bağlandıkça insan hakları kavramı gelişmiş ve bazı şeyler temel ilkeler haline gelmiştir. İnsan hakları kavramı insanın doğumu ile ortaya çıkan temel hakları kapsamaktadır. Burada ırk, cins, din, milliyet kavramı olmadan bütün insanların doğumu ile kazanıldığı hiçbir şekilde de farklı alanlara terk edilmeyen, devredilmeyen hakları anlatmaktadır" dedi.

"MOBBİNG EN ÇOK 30-40 YAŞLARDA GÖRÜLÜYOR"

Mobbingin psikolojik şiddet, baskı, ayrımcılık, gücü elinde bulunduran kişi ya da grubun diğerlerine psikolojik yollardan uzun süreli sistematik olarak baskı uygulaması olduğunu ifade eden Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikologu Sema Kahveci Kaanoğlu, "Bir kez uygulandığında bu mobbing olmuyor. Mobbing, bir veya birden fazla kişi tarafından kişi ya da kişilere yönelik gerçekleştirilen en az 6 ay sistematik biçimde devam eden yıldırma, pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına zarar veren, kötü niyetli, zararlı davranışlar bütünüdür. 6 aydan kısa olanlara yasal olarak mobbing diyemiyoruz. Mobbing erkeklerde doğrudan, kadınlarda örtük şiddet şeklindedir. TBMM komisyonu mobbing araştırmasına göre, en çok 30-40 yaş kadın ve erkeklerde görülüyor. Daha çok amirlerden aşağı mobbing görülüyor. Sürekli dozda stres hasta ediyor. Sistematik olarak biz her gün iş yerinde 8 saat stres alırsak önce mide, sonra bağırsaklar, daha sonra cilt, strese bağlı baş ağrılarını görmemiz yüksektir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Levent Türk Kızılayı Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title